29 Березня 2024, 02:24 | Реєстрація | Вхід
/ Перший фестиваль «Фестини у Дідовій хатчині» - 23 Липня 2016

Перший фестиваль «Фестини у Дідовій хатчині»

Категорія: «Фестивалі»
Дата: 23 Липня 2016 (Субота)
Час: 10:00
Вартість: 400 грн.
Місто: с. Яворів
Місце: Косівський р-н, Івано-Франківська обл.
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 987


23 та 24 липня у селі Яворів Косівського району Івано-Франківської області відбудуться перші «Фестини» - фестиваль, направлений на ознайомлення з гуцульською культурою та традиціями. 

В програмі фестивалю передбачені різноманітні майстер-класи від місцевих майстрів, музичні награвання, літературні читання та лекції. Крім цього, всі гості отримають дивовижну можливість познайомитись ближче з гуцульською культурою, насолодитись красою літнього лісу, помріяти біля ватри, скуштувати місцевих наїдків та відпочити від гамору великих міст.

«Хоч ми і називаємо цю подію«фестивалем», але це буде схоже швидше на відпочинок у гарній компанії «своїх» людей, у вирі народної музики, традиційних ремесл та гірського повітря», - каже одна з організаторів фестин Дарина Фурманюк.


У програмі фестивалю:

  • музика: виступи етно- та інді-гуртів, OLOVO, Оленки, Torban, ЖИВА,а також місцевих музикантів;
  • майстер-класи з ліжникарства, різьби по дереву, гончарства та автентичного співу від місцевих майстрів;
  • лекції: «Традиційний одяг як мистецтво ідентифікації» (лектор – Богдан Петричук – етнограф, колекціонер, реконструктор) та «Лікарські трави. Коли і де збирати?» 
  • нічні літературні читання «Містична Гуцульщина», під супровід гурту «TheOrchestraofMirroredReflections» (darkjazz). «Містична Гуцульщина» - це народні гуцульські та закарпатські казки, які прочитають для гостей «казкарі» Томаш Деяк(поет з Ужгорода), Єва Якубовська( режисера зі Львова), Іванна Шкромида(організаторка арт-фестивалю»Трикутник» та поетка з Коломиї) 
  • Вартість квитків становить 400 грн. Ці гроші будуть спрямовані на оплату матеріалів майстрів, харчування під час фестивалю та на подальший розвиток поселення. Кількість місць обмежена – фестиваль може прийняти лише 120 гостей.

Місце проведення: село Яворів, Косівський р-н, Івано-Франківська обл. Для гостей фестивалю буде організований трансфер зі Львова та Косова.
Для участі у «Фестинах» необхідно заповнити реєстраційну форму: https://goo.gl/tpu9JL

Дідова хатчина - спільнота творчих, амбітних та свідомих людей, об'єднаних бажанням добре відпочити і поділитись такою можливістю з іншими.Зусиллями небайдужих хочемо створити мистецьке традиційне гуцульське поселення, на території якого будемо вирощувати еко-продукти, відновлювати забуті ремесла, а також виготовляти вручну товари, кошти від реалізації яких будуть йти виключно на розвиток поселення.


Сторінка події на Facebook: http://facebook.com/events/246034719109639/
За додатковою інформацією звертатись за телефоном: 097 944 0392 (Дарина Фурманюк)

Участь у Фестивалі: 400 грн. Сюди входить: участь у всіх забавах Фестин; харчування та файні набутки; необмежене проживання на території (ти можеш приїхати в будь-який момент коли тебе покличуть горби та поїхати при бажанні)

Для зручності добирання буде організовано трансфер ЗІ ЛЬВОВА та З КОСОВА.
Тобі всього лише потрібно мати намет, спальник, каремат та посуд :)


0 коментарів

Залишити коментар

avatar