28 Березня 2024, 11:37 | Реєстрація | Вхід
/ Дискусія «Як книжкові блоґи пропагують читання» - 22 Червня 2016

Дискусія «Як книжкові блоґи пропагують читання»

Категорія: «Події»
Дата: 22 Червня 2016 (Середа)
Час: 17:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, метро «Золоті ворота»
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: YeBookstore
Кількість переглядів: 1106


Книгарня «Є» запрошує на зустріч із авторами шести книжкових інтернет-проектів в українській мережі. Захід відбудеться 22 червня. Початок – о 18.30.

Під час зустрічі п’ятеро блоґерів презентують свої книжкові проекти й розкажуть, чому вони – троє журналістів, ІТ-копірайтер та бариста – взялися їх вести:
  • Ведуча про-феміністського читацького блоґу Vaenn Ксенія Сокульська розповість, як це – зануритися у книжки, написані лише жінками. 
  • Авторка блоґу «Етажерка» Ксеня Кисіль розкаже про практику книжкових блоґів у світі й те, ким є люди, які ними займаються, про що вони пишуть і які правила встановлюють. А також про власний досвід ведення блоґу: для чого, як, і про що. 
  • Ведучий топового українського буктьюб-каналу «Літогляди Сущука» Максим Сущук, спираючись на власний семирічний досвід в англомовному копірайтингу, розкаже, чому люди стали менше читати і як це можна змінити з комерційної точки зору. 
  • Авторка відомого в столиці фотоблоґу «Подземное киевское чтение» Настя Бондаренко розповість про те, що читають пасажири метро протягом останніх двох років і навіщо підглядати за людьми, а також – про подібні проекти у світі. 
  • Модераторка розмови Катерина Толокольнікова поділиться досвідом ведення свого фотоблоґу What are you reading? Його героями стали понад 30 незнайомців із книжками в руках, яких вона зустріла в Києві, Цюріху та Берліні й запитала про враження від книг у процесі їх читання. 

Блоґери обговорять, чи сприяють книжкові інтернет-ініціативи та їхні власні проекти популяризації читання, а ще одна учасниця заходу – журналістка Тетяна Кисельчук – розповість про нетривіальні способи промоції літератури. Її спецпроект у виданні Artmisto присвячений тому, як за допомогою тісної взаємодії видавництв із лідерами думок, лекторами, благодійними фондами та фестивалями можна вивести літературу на інший рівень.

Запрошуємо до розмови всіх – книголюбів, видавців, журналістів і тих, хто замислювався про створення власного книжкового блоґу / Youtube-каналу / медіа.


Київ, Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, метро «Золоті ворота». Тел. (044) 235 88 54. Вхід вільний


0 коментарів

Залишити коментар

avatar