23 Квітня 2024, 10:42 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки Звонка Карановича в Києві - 20 Травня 2016

Презентація книжки Звонка Карановича в Києві

Категорія: «Події»
Дата: 20 Травня 2016 (П'ятниця)
Час: 18:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, метро «Золоті ворота»
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: YeBookstore
Кількість переглядів: 712


Книгарня «Є» та видавництво «Комора» запрошують на презентацію книжки Звонка Карановича «Три картини перемоги», яка відбудеться 20 травня. Початок — о 18.30.

Презентуючи роман-трилогію «Три картини перемоги» визначного сербського письменника Звонка Карановича, говоритимемо про культ мужності у воєнний час і стереотипи «чоловічого», про війну й повернення до мирного життя, про «чоловічі» перемоги й помсти, втрати і свободу. Події роману відбуваються в Сербії 1999 р., під час бомбардування НАТО та після нього. Загальна мобілізація не обминула й Джорджа Узелца, екстравагантного міського хлопця, примхливого й поверхового представника самопроголошеної урбаністичної еліти. Він повертається з війни позбавленим усіх ілюзій, і в карколомному слаломі крізь корумповані суспільні структури, семиденний фестиваль сексу та боротьбу за голландську візу звільняється від задушливих сімейних і суспільних лещат, потроху пізнаючи себе «справжнього».

До розмови запрошено: 

  • Деяна Айдачича – сербського філолога, літературознавця, д-ра філ. наук; 
  • Тамару Марценюк – соціологиню, експертку з чоловічих студій, канд. соціол. наук. 
Звонко Каранович (1959) – відомий сербський письменник, автор 12 поетичних збірок та роману-трилогії. Почав писати під упливом літератури «покоління бітників», поп-культури та кіно, згодом розвинув власний стиль – «темний неоекзистенціалізм», і довгий час був культовим поетом міського андеграунду. Працював журналістом, редактором, радіоведучим, ді-джеєм та організатором концертів, упродовж 13 років був власником музичної крамниці. 

Твори Карановича перекладено англійською, грецькою, угорською, болгарською, македонською, словенською, словацькою, чеською і польською мовами.


Київ, Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, метро «Золоті ворота». Тел. (044) 235 88 54. Вхід вільний. 


0 коментарів

Залишити коментар

avatar