29 Березня 2024, 10:28 | Реєстрація | Вхід
/ Бабин яр без міфів: уроки пам’яті від Анатолія Кузнєцова - 27 Квітня 2016

Бабин яр без міфів: уроки пам’яті від Анатолія Кузнєцова

Категорія: «Події»
Дата: 27 Квітня 2016 (Середа)
Час: 17:30
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, метро «Золоті ворота»
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 934


Книгарня «Є» запрошує на зустріч з французьким філософом Філіппом де Лара, який прочитає публічну лекцію на тему «Бабин яр без міфів: уроки пам’яті від Анатолія Кузнєцова». Модератор — Анатолій Подольський. Захід відбудеться 27 квітня. 

Бабин Яр є місцем нацистських злочинів 1941-1944 рр. в Україні – винищення євреїв і утисків усього місцевого населення. Та водночас Бабин Яр є символом цензури та замовчування злочинів іншого тоталітарного режиму – радянського. Як вийти з кола брехні комуністів про «Велику вітчизняну війну» та створити колективну пам’ять на основі правдивих свідчень і досліджень? Роман-документ «Бабин Яр» Анатолія Кузнєцова (1929-1973), видатного письменника, який жив неподалік від цього місця, є важливим уроком історії та пам’яті для всіх жертв як нацизму, так і комунізму. 

Філіпп де Лара - філософ, професор Університету Париж ІІ (Університету Пантеон-Ассас) (філософія та політичні науки), керівник програми «Сучасність і тоталітаризм». Співпрацює з українським виданням «Тиждень». Крайня видана книжка – «Вправи людяності: розмови з Вінсентом Декомбом» (Les Petits Platons, 2014).

Модератор – Анатолій Подольський, директор Українського центру вивчення історії Голокост, автор більше 70 публікацій, присвячених питанням єврейської історії і історії Голокосту. Учасник міжнародних конференцій і семінарів з єврейських студій в Україні, Росії, Ізраїлі, Великобританії, Польщі, Білорусі, Німеччині, Молдові, США.


27 квітня. Початок о 18:30. Вхід вільний.
Адреса книгарні «Є»: Київ, вул. Лисенка, 3, метро «Золоті ворота»


0 коментарів

Залишити коментар

avatar