26 Квітня 2024, 03:32 | Реєстрація | Вхід
/ Розмова з філософом Філіппом де Лара (Франція) - 18 Квітня 2016

Розмова з філософом Філіппом де Лара (Франція)

Категорія: «Події»
Дата: 18 Квітня 2016 (Понеділок)
Час: 18:30
Місто: Львів
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: пр-т Свободи, 7
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 835


Книгарня «Є» та Французький Альянс у Львові запрошують на розмову з філософом Філіппом де Лара (Франція) на тему «Європа, нації та націоналізм: без недомовок та упереджень». Модератор — Тарас Возняк.

З одного боку, Європейський Союз прийнято вважати інституцією, покликаною захищати нації, а з іншого боку, сприймаємо його як федеральний, наднаціональний проект. ЄС неоднозначний у цьому питанні, а протягом останніх десяти років він раз по раз спалахує кризами й внутрішніми проблемами держав-членів (боргова криза у Греції, бажання Великої Британії вийти з ЄС, біженці, антиєвропейський курс Угорщини, Румунії, Словаччини і – зовсім віднедавна – Польщі тощо). Україна заявила на Майдані, що вона сповідує європейські цінності та заслуговує бути членом Європи. Приєднанням до ЄС Україна прагне ствердити свою незалежність та відхід від пострадянського минулого. Утім, є речі, які підривають солідарність західних країн з Україною…
Захід відбудеться французькою мовою з синхронним перекладом на українську.

Філіпп де Лара (Франція) – філософ, професор Університету Париж ІІ (Університету Пантеон-Ассас) (філософія та політичні науки), керівник програми «Сучасність і тоталітаризм». Співпрацює з українським виданням «Тиждень». Останніми роками прочитав лекції у Києві на теми «Заборонена історія України: трагедія Європи», «Відлуння великих східноєвропейських політичних репресій ХХ століття у сьогоднішній Європі», «Путінська Росія — неототалітаризм?» і у Львові — на тему «Значення Майдану для європейців», «Українці та євреї: різна пам’ять, спільна історія».


18 квітня. Початок о 18:30. Вхід: вільний. Тел.: (032) 235 73 68
м. Львів, Книгарня «Є», пр-т Свободи, 7


0 коментарів

Залишити коментар

avatar