18 Квітня 2024, 22:49 | Реєстрація | Вхід
/ Валерій Макєєв «100 днів полону, або Позивний "911"» - 19 Лютого 2016

Валерій Макєєв «100 днів полону, або Позивний "911"»

Категорія: «Події»
Дата: 19 Лютого 2016 (П'ятниця)
Час: 19:30
Місто: Дніпропетровськ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Глінки, 15 (вхід з Європейської площі)
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1273


Дніпропетровська Книгарня «Є» запрошує на презентацію книжки Валерія Макєєва «100 днів полону, або Позивний "911"», яка відбудеться 19 лютого (п’ятниця) о 18:30.

Валерій Макєєв, волонтер, громадський діяч, який за досить дивних обставин влітку 2014 р. потрапив до лап «ЛНР» — людина надзвичайно міцного духу, котра вижила в нелюдських умовах полону і навіть спромоглась написати про це книгу.


«100 днів полону, або позивний "911"» — це не просто нотатки в’язня «ЛНР», це посібник на тему, як залишатись людиною і бачити людей навіть серед «лугандонів» і «обкачаних метадоном орків». Хоча це доволі складно зробити: Валерій за домовленістю приїжджає на окуповану територію з метою звільнення наших, яких тримали в Краснодоні, і сам опиняється в ролі полоненого. Проїхавши останній населений пункт Лугутине, тоді контрольований ЗСУ, деякі з яких були п’яними, Макєєва та кількох журналістів «приймають» і саджають у «в’язницю». Ось як описує її сам автор: «Мене з Роман і Назаром відвели на територію колишнього промислового об’єкта і закрили в підвалі». Автор книги зазначає, що підвал «був найменш придатним для тривалого перебування»: вогко, холодно, замість туалету — півторалітрова пляшка, а ще сморід, який відчувався вже біля заґратованих дверей.

Так почався полон. Макєєва перевозять в Ровеньки, там на нього чекає новий підвал — колишня слюсарна майстерня, де замість ганчірки лежав український прапор. Це було щось на зразок традиції, якої дотримували «ополченці» на захоплених територіях. Хто переступав прапор, отримував прикладом у спину. «Жодного разу не наступив», — пише автор.


Дніпропетровськ, Книгарня «Є», вул. Глінки, 15 (вхід з Європейської площі). Вхід вільний.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar