20 Квітня 2024, 12:28 | Реєстрація | Вхід
/ Дискусія на тему «Що таке аналітична метафізика?» - 8 Лютого 2016

Дискусія на тему «Що таке аналітична метафізика?»

Категорія: «Події»
Дата: 08 Лютого 2016 (Понеділок)
Час: 19:00
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1324


Книгарня «Є» та видавництво «Дух і Літера» запрошують на презентацію книг Майкла Лакса «Метафізика» і Пітера ван Інваґена «Нарис про свободу волі», які відбудуться 8 лютого

У рамках презентації двох книг американських філософів відбудеться публічна дискусія на тему «Що таке аналітична метафізика?». Учасники дискусії: Андрій Васильченко, Олексій Панич, Єгор Поляков, Ганна Поляк, Андрій Баумейстер. Модератор: Микола Симчич.


«Метафізика» Майкла Лакса: – книга, адресована і студентам, і фахівцям із філософії; вона зацікавить усіх, хто хоче зорієнтуватися в сучасній метафізиці. Книга висвітлює центральні метафізичні проблеми через характеристику основних поглядів та ретельний аналіз дискусій, представлених у сучасній літературі. Зокрема, розглядаються питання природи універсалій, модальностей і часу, проблеми індивідуації об’єктів та їхньої тяглості в часі, а також дуже важлива для сьогоднішньої метафізики дискусія між реалізмом та антиреалізмом. Книга написана живою мовою і містить багато прикладів, які прояснюють складні поняття. Багаторічний досвід викладання філософії автором та його безпосередня участь у сучасних метафізичних дебатах роблять цю книгу одним із найкращим посібників із метафізики.

«Нарис про свободу волі»: Проблема свободи волі є однією з найважливіших у філософії. Чи може людина мати свободу волі у світі, де все обумовлене природною необхідністю і визначене наперед? Ця книжка побачила світ 1983 року і зробила переворот у дискусіях про свободу волі в аналітичній філософській традиції. Її автор, видатний американський філософ Пітер ван Інваґен, послідовно обґрунтовує несумісність свободи волі та детермінізму і показує, як наша моральна відповідальність постає гарантом свободи волі. Книга буде цікавою не лише професійним філософам, а й широкому колу читачів.


8 лютого. Початок о 18:00. Вхід вільний.
Київ, Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3 (метро «Золоті ворота»)


0 коментарів

Залишити коментар

avatar