19 Квітня 2024, 14:46 | Реєстрація | Вхід
/ Мозаїка фантастики | Презентація антології «Век волков» - 24 Січня 2016

Мозаїка фантастики | Презентація антології «Век волков»

Категорія: «Події»
Дата: 24 Січня 2016 (Неділя)
Час: 14:00
Місто: Київ
Місце: Державна бібліотека України для юнацтва
Адреса: просп. Голосіївський, 122
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1089


24 січня в Києві пройде презентація антології «Век волков» (видавництво «Клуб сімейного дозвілля») - книги, що зібрала під однією обкладинкою 28 оповідань українських, білоруських, російських і польських авторів. 

Разом з гостями, письменниками-фантастами Володимиром Арєнєвим та Олегом Сіліним, ми поговоримо про тренди та особливості фантастики в Польщі та Україні.

«Ідея цієї антології з’явилася давно. У вересні 2014 року ми вперше обговорили її з директором видавництва «Клуб сімейного дозвілля» – і було прийнято рішення: робити! 

Тепер, 13 місяців потому, антологія об’ємом майже в 600 сторінок вже на шляху до друкарні. Це перший досвід такого роду. Зазвичай наші укладачі працюють тільки з текстами, написаними російською, ми ж вирішили зламати цю формулу. Поруч з творами авторів з Білорусі, Росії та України в "Век волков” увійшли оповідання та повісті сучасних польських фантастів. Власне, і назву антології дала повість Ярослава Гжендовіча – не раз премійована і, мабуть, особливо актуальна в наші дні. До книги увійшли як твори, вже відомі читачеві, так і нові, написані спеціально для антології.»
Володимир Арєнєвукладач антології 


Коли ми починаємо розмову про польську фантастику, зазвичай чуємо лише три прізвища: Станіслав Лем, Януш Зайдель, Анджей Сапковський.

Між тим, сучасна польська фантастика стає дедалі цікавішою, вже з'явилося чимало нових авторів, які пишуть зовсім не так і зовсім на інші теми, до яких звик читач, знайомий переважно з пострадянською та англомовною фантастикою. Знайомство з сучасними поляками може стати надзвичайно цікавим досвідом.

До антології «Век волков», окрім оповідань Анджея Сапковського, увійшли твори Яцека Комуди, Томаша Колодзейчака і Ярослава Гжендовича. Але крім них у Польщі творять світи Яцек Дукай, Яцек Пекара, Роберт Вегнер, Анна Каньтох, Пьотр Гоцек, Щепан Твардох, Віт Шостак, Рафаль Косік, Анна Бжезинська і ще багато й багато авторів, кожен з який вартий окремої розмови.

У Польщі з успіхом діють спеціалізовані видавництва фантастики, а фестиваль «Пиркон» щовесни збирає понад 30000 відвідувачів. Тож давайте разом знову відкриємо фантастику нашого західного сусіда, поміркуємо над досвідом Польщі - і що ми можемо зробити в наших умовах.

В рамках події на вас чекають:

1. Презентація міжнародної збірки «Век волков», видавництво «Клуб сімейного дозвілля».
2. Кілька слів про фантастику в Польщі: автори, теми, книговидання, фестивалі.
3. Фантастика в Україні у 2015-му році: новини й новинки, статистика, події, тренди.


24 січня. Початок о 14:00. Вхід: вільний
Київ, Державна бібліотека України для юнацтва (велика читальна зала), просп. Голосіївський, 122
Подія Вконтакті: http://vk.com/fantasymosaics2015



0 коментарів

Залишити коментар

avatar