25 Квітня 2024, 14:10 | Реєстрація | Вхід
/ Різдвяні читання від Марії Галіної й Аркадія Штипеля - 27 Грудня 2015

Різдвяні читання від Марії Галіної й Аркадія Штипеля

Категорія: «Події»
Дата: 27 Грудня 2015 (Неділя)
Час: 19:00
Вартість: 100 грн.
Місто: Київ
Місце: «Укриття»
Адреса: вул. Костянтинівська, 21
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1074


27 грудня в Києві пройде благодійний вечір-дует одного з найвідоміших і найцікавіших поетичних подружжів сучасності - Марії Галіної та Аркадія Штипеля



Марія Галина 
Народилася в 1958 у Калінині, жила в Києві, Одесі. Скінчила біологічний факультет Одеського університету, кандидат біологічних наук, займалася біологією моря. З 1995 року - професійний літератор. Як критик і літературний оглядач займається переважно сучасною фантастикою і поезією. Підготувала й протягом декількох років читала курс лекцій про сучасну поезію (РДГУ).

Перекладач прози (переважно англомовних авторів), віршів (українських, англійських сучасних поетів). Її власні вірші та проза публікувалися англійською, іспанською, італійською, польською, естонською (проза), англійською, словацькою, словенською, українською, угорською, латвійською (вірші).

Перша поетична публікація (в центральній пресі) - «Юність», 1990. Автор кількох книг віршів і прози, лауреат літературних премій.



Аркадій Штипель
Поет. Народився в 1944 році у місті Каттакурган Самаркандської області. Дитинство та юність провів у Дніпропетровську. Навчався на фізичному факультеті Дніпропетровського університету. Писав вірші російською та українською мовами. У 1965 році був виключений з університету через літературну діяльність за звинуваченням у формалізмі, очорнюванні, сіонізмі і українському націоналізмі. Після служби в армії закінчив навчання заочно і отримав диплом фізика-теоретика. Працював інженером-акустиком, радіологом, учителем математики, монтажником-наладчиком, фотографом, сторожем. На початку 90-х років з бригадою човників «ходив» в Китай. Перша публікація - в 1989 році в антології поетичного андеграунду «Громадяни ночі». Автор чотирьох книжок віршів. Вірші перекладено німецькою, англійською, українською мовами.


27 грудня. Початок о 19:00. Вхід: благодійний внесок 100 грн.
Захід відбудеться за ініціативи мистецької волонтерської групи «Війна і Слово».
Зібрані під час заходу кошти підуть на допомогу особам, постраждалим унаслідок війни на Донбасі
Київ, «Укриття», Костянтинівська, 21 Подія у Facebook: http://facebook.com/events/617625255042122/


0 коментарів

Залишити коментар

avatar