19 Квітня 2024, 16:55 | Реєстрація | Вхід
/ «Література про війну: досвід США і України» - 1 Грудня 2015

«Література про війну: досвід США і України»

Категорія: «Події»
Дата: 01 Грудня 2015 (Вівторок)
Час: 19:00
Місто: Київ
Місце: Книгарня «ДОВЖЕНКО книги.кава.кіно.»
Адреса: вул. Воровського, 43а
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 932


Чому війна присутня в літературі? Що більше надихає письменника: війна чи кохання? Навіщо писати про війну? Українські і американські письменники відповідають на ці та інші питання. З американського боку - Елліот Акерман та Крістофер Меррілл. З українського боку - Євген Положій, Марія Матіос і Катерина Сергацкова. Модератори - Іван Рябчій та Микола Кравченко. За підтримки Посольства США в Україні та America House.


Елліот Акерман - автор роману «Зелене на синьому» (Scribner, 2015). Стипендіат Білого дому. Брав участь в операціях в Афганістані й Ірані, має нагороди «Срібна зірка», «Бронзова зірка за доблесть» і «Пурпурове серце». Зараз живе у Стамбулі і пише про сирійську громадянську війну.

Крістофер Меррілл - автор шести поетичних збірок. Багато працював як редактор і перекладач. Серед його доробку – п’ять документальних книжок, серед них «Залишаються тільки цвяхи. Сцени з балканських воєн» і «Речі прихованого Бога. Подорож на Святу Гору». Остання книжка Меррілла, «Дерево голубів. Церемонія, експедиція, війна» (2011), описує його подорожі в Азію та на Близький Схід у світлі війни з терором.

Євген Положій – журналіст і письменник, головний редактор кількох часописів. Автор романів «Туркін», «Потяг», Мері та її аеропорт», «Туркін та ½», «Дядечко на ім’я Бог», «Вежі мовчання», «По той бік пагорбу», «Юрій Юрійович, улюбленець жінок», «Риб’ячі діти».

Марія Матіос - українська письменниця (поет, прозаїк, публіцист). Народний депутат України VII, VIII скликання. Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка (2005). Заслужений працівник культури України (2008). Почесний громадянин міста Чернівців (2008). Авторка 7-х збірок поезії та 17 книжок прози. За результатами соціологічних досліджень Марія Матіос незмінно входить до п'ятірки сучасних письменників, яких читають і знають в Україні. Має неофіційний титул «найпліднішої письменниці України». Так, з часу виходу роману «Солодка Даруся» (2004) книжка витримала 6 видань загальним накладом понад 200 тисяч.

Катерина Сергацкова - українська журналістка-фрілансер, телеведуча. Писала для «Української правди», «Фокусу», ArtUkraine, українського Esquire, російських видань Colta.ru, Snob.ru. У березні 2014 року запустила канал про події в Криму під назвою «Крим. Як є» (рос. «Крым. Как есть») на платформі Divan.TV. Під час війни на сході України 2014 року — одна з небагатьох українських журналістів, яким вдавалося висвітлювати події з обох боків конфлікту. З 18 жовтня 2014 веде проект «Громадського телебачення» російською мовою під назвою «Громадское».


1 грудня. Початок о 19:00. Вхід: вільний.
м. Київ, Книгарня «ДОВЖЕНКО книги.кава.кіно.», вул. Воровського, 43а


0 коментарів

Залишити коментар

avatar