20 Квітня 2024, 09:03 | Реєстрація | Вхід
/ наскрізне [o]: юрій завадський & субпродукт - 27 Листопада 2015

наскрізне [o]: юрій завадський & субпродукт

Категорія: «Події»
Дата: 27 Листопада 2015 (П'ятниця)
Час: 19:00
Місто: Тернопіль
Місце: Винарня "Заратустра"
Адреса: вул. Михайла Грушевського, 1
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 963


Нойзово-літературна акція «наскрізне [о]» — проект Юрія Завадського та музичного середовища «Субпродукт». Справа не лише у «дірявості» літери «о», але й у її протяжності та огубленості, у фонетичній поезії, котра шукає значення у найдрібніших атомах людської мови, та всюдисущому шумі, який підкреслює фізіологічність будь-якого мистецтва.

Юрія Завадського називають явищем в українській літературі, для підкованого читацького ока його вірші можуть бути складними, незрозумілими. На те й існує авангардна поезія – вона кусається саме тоді, коли ти її пробуєш погладити за шерстю. Він є автором десяти поетичних книжок, записав альбом із гуртом ZSUF.


Хочемо поговорити про поезію та все те новітнє й несподіване, що приносить і ще може принести українська поезія. Говоритимуть про це всі присутні разом з Юрієм Завадським і Юрієм Матевощуком, який буде цю розмову провадити. Юрій Матевощук – не лише професійний поет, а й вправний модератор, організаційними потугами якого рухається не один фестиваль.

Юрій Завадський разом із відомими віршами з виданих книжок прочитає свої найновіші тексти, що складуть його наступну збірку. Другий блок акції учасники присвятять фонетичній поезії: Ю.Завадський контрольним пострілом продекламує фонетичну поему «еа». На цьому етапі варто приготувати свої додаткові рецептори та відчуття, адже товаришуватиме виступу нойз від «Субпродукту».


Музичне середовище «Субпродукт» існує як тривалий звуковий експеримент із мінливим складом, який підтримує загальну концепцію проекту. Одне із завдань, яке вирішує для себе «Субпродукт» – створення шумового енвайроменту, який набуває значення та експресії в прородній спосіб, як зміна погоди чи стабільність людської недосконалості.


Вхід на акцію безкоштовний. Під час акції можна буде придбати книжку Юрія Завадського «Таксист». Подія у Facebook: http://facebook.com/events/1485554961775030/


0 коментарів

Залишити коментар

avatar