29 Березня 2024, 16:50 | Реєстрація | Вхід
/ «Атлант розправив плечі» | I-ша та II-га частини - 27 Серпня 2015

«Атлант розправив плечі» | I-ша та II-га частини

Категорія: «Події»
Дата: 27 Серпня 2015 (Четвер)
Час: 18:30
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1452


Видавництво «Наш Формат» та книгарня «Є» запрошують на презентацію першої та другої частин трилогії Айн Ренд «Атлант розправив плечі» - 27 серпня, 18:30, книгарня «Є» (вул. Лисенка, 3). 

«Атлант…» – magnus opus Айн Ренд, який авторка писала 12 років. Згідно з даними опитування Бібліотеки Конгресу США, це друга після Біблії книга, яка змінила життя американських читачів.

Переклад другої частини «Або – Або» здійснила письменниця Софія Андрухович. Заключна частина трилогії «А є А» вийде восени. 

«З одного боку зараз ми все більше чуємо від українців «зрада, зрада!» та «все пропало», а з іншого – люди кажуть: «До біса вашу стабільність – ми здатні забезпечити самі себе». Саме ці люди замість захоплення влади пропонують правлячій верхівці прогресивні моделі розвитку країни, які потрібно запровадити чиновникам. Саме завдяки цим Атлантам і  відбувається прогрес у  країні, яка вже давно могла зникнути з лиця землі», – зазначає директор видавництва «Наш Формат» Антон Мартинов.


Бурхливі обговорення фундаментальної трилогії, великої «політичної притчі» тривають від 1957 року, з дня першого видання, на ній виросли кілька поколінь американців, мільйони «атлантів» розлетілися по всьому світу. Три частини трилогії названі відповідно до основних законів логіки: «Несуперечність», «Або-або, «А є А». Всі вони містять  блискучі світоглядні монологи, вкладені в уста головних героїв Франциско Д’Анконії та Генка Ріардена. Між якими стоїть жінка, в яку обидва закохані, – Даґні Таґґарт. Їхня Країна стрімко летить у прірву: моторошна криза охоплює всі царини людського життя. Псевдовчені наполегливо пропагують: мислення – ілюзія, пошук будь-якого сенсу – абсурд, і зрештою уряд оголошує мораторій на розум. Талановиті підприємці безслідно зникають, кидаючи своє виробництво напризволяще чи знищуючи його. Даґні впевнена, що в країні з’явився таємничий Руйнівник, ціль якого – крах економіки і тотальна деградація людей. 



Айн Ренд – (англ. Ayn Rand; Аліса Розенбаум, 1905-1982) – американська письменниця єврейського походження, філософ, яка створила філософську систему об'єктивізму. Почала писати сценарії з восьми років, а пригодницьку прозу – з десяти. Емігрувала в Америку у 1926 році, де працювала помічницею режисера в Голлівуді, потім переїхала до Нью-Йорка, щоб присвятити себе філософії і літературній творчості. Справжня слава до Ренд прийшла після написання антиутопії «Гімн» (1938), водночас на ім'я авторки працювала кіноіндустрія: твори Ренд екранізували в Штатах, в Італії… Амбіції дівчини, яка прагнула підкорити «фабрику мрій» не обмежувалися кіномистецтвом, талант Ренд мав стати «втіленням слави і величі всього світу». 


27 серпня. Початок о 18:30. Вхід: вільний. м. Київ, Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar