28 Березня 2024, 11:04 | Реєстрація | Вхід
/ Поетичний вечір «Futur Folk» у музеї Тичини - 21 Серпня 2015

Поетичний вечір «Futur Folk» у музеї Тичини

Категорія: «Події»
Дата: 21 Серпня 2015 (П'ятниця)
Час: 20:00
Вартість: 15,00 грн.
Місто: Київ
Місце: Музей-квартира Павла Тичини
Адреса: вул. Терещенківська 5
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: tychyna_museum
Кількість переглядів: 1052


21 серпня о 20:00 у Музеї-квартирі Павла Тичини відбудеться поетичний вечір під загальною назвою Futur Folk, основним завданням якої буде показати як поети бачать для себе майбутнє української етнічної культури в часі та яке місце виділяють для неї у майбутньому.

Перехід від традиційної культури до модерної на початку 20 сторіччя супроводжувався руйнуванням архаїчних соціальних інститутів, викликаючи в свою чергу переосмислення народної культури та ведення побуту. 

Сьогодні рецепція модерну початку 20 сторіччя визнається знаковою, заклавши основи осмислення індустріальної, а відтак і постіндустріальної цивілізації. 

Континум тенденцій авангарду, що ставили перед собою за мету переосмислення етнічних традицій та народної культури, знаходить своє відображення в рефлексіях сучасників. 


Модель майбутнього в рамках української культури і нині має етнічне забарвлення, адже питання самовизначеності й досі гостро стоїть як перед державою вцілому, так і перед кожним індивідом окремо. 

Сучасний український фолк представляє собою міцний сплав урбаністичної, традиційної, модерністичної та інформаційної культур, де кількість світоглядних парадигм та систем світосприйняття знаходяться в постійному русі та взаємодії.

Учасники поетичних читань: Павло Коробчук, Марися Нікітюк, Вано Крюгер, Олександр Мимрук, Євгенія Чуприна, Ія Ківа, Таня Майборода, Оленка Головіна, Анджей Давидов.


21 серпня. Початок о 20:00. Вхід: 15,00 грн. Тел.: 234-43-27
м. Київ, Музей-квартира Павла Тичини, вул. Терещенківська, 5, кв.1,3


0 коментарів

Залишити коментар

avatar