19 Квітня 2024, 14:49 | Реєстрація | Вхід
/ Мистецька акція в пам'ять про Миколу Хвильового - 13 Травня 2015

Мистецька акція в пам'ять про Миколу Хвильового

Категорія: «Події»
Дата: 13 Травня 2015 (Середа)
Час: 15:00
Місто: Київ
Місце: Київський Будинок Книги
Адреса: вул. Л. Толстого, 11/61
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 992


13 травня о 14:00, в річницю трагічної смерті геніального українського письменника та поета Миколи Хвильового, в Київському будинку книги (вул. Л. Толстого, 11/61) відбудеться поетично-музичний перформанс, мистецька акція його пам'яті.

Ця акція проводиться в межах мультимистецького просвітницького проекту «Воскресіння Розстріляного відродження», який має на меті надання інформації про життя і діяльність цілого покоління українських письменників, поетів, режисерів, художників та скульпторів, які в 30-х роках XX-го сторіччя були розстріляні, репресовані чи здеградовані радянською системою. Це покоління було назване Розстріляним відродженням. Хоча не всі були розстріляні. 

Микола Хвильовий перший зрозумів до чого веде комуністична система – до зникнення романтики, - і його смерть, самогубство 13 травня 1933 року, - це перший гучний і максимально безкомпромісний протест проти нав’язування сатанинського способу життя з підгляданнями і підслухуваннями за кожним, рабського способу мислення і постійного страху за своє життя і життя своїх близьких.


Якщо «Воскресіння Розстріляного відродження» хоче загалом заповнити інформаційні прогалини про декілька небесних сотень тогочасних митців, то перформанс 13-го травня присвячений конкретно Миколі Хвильовому. Перед стендом, що буде створений в Київському будинку книги як раз на тему Розстріляного відродження, поетка Любов Якимчук і поет та перекладач Станіслав Чернілевський читатимуть вірші Хвильового; актор та викладач Богдан Бенюк згадає фільм про Хвильового, в якому він знімався.

Година пам’яті в камерній і затишній атмосфері книгарні – це невеличка данина Миколі Хвильовому.


13 травня. Початок о 14:00
Київ, Київський Будинок Книги, вул. Л. Толстого, 11/61


0 коментарів

Залишити коментар

avatar