29 Березня 2024, 14:47 | Реєстрація | Вхід
/ Творчий вечір Андрія Хадановича у Рівному - 22 Квітня 2015

Творчий вечір Андрія Хадановича у Рівному

Категорія: «Події»
Дата: 22 Квітня 2015 (Середа)
Час: 19:30
Вартість: 20/30 грн.
Місто: Рівне
Місце: Конференц-зал готелю «Оптіма»
Адреса: вул. Словацького 9
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1228


Впізнай Білорусь! 22 квітня у Конференц-залі готелю «Оптіма» (м.Рівне) пройде творчий вечір білоруського письменника Андрія Хадановича

Андрій Хаданович - один із найкращих білоруських поетів. Музикант та перекладач. Це завдяки йому наші сусіди читають вірші Жадана, Андруховича та ін. корифеїв сучукрліту.

У Рівному Андрей Хадановіч представить свою творчість. Будемо насолоджуватись чудовою білоруською мовою :) На заході також буде презентовано збірку віршів Хадановича, перекладених українською мовою (видавництво "Крок").

Модератор події - Олександр Ірванець.


Про автора

Андрій Хаданович (1973, Мінськ) — білоруський поет і перекладач. За освітою філолог, спеціаліст з французької літератури. Закінчив філологічний факультет Білоруського державного університету (1995) і аспірантуру БДУ (1999). Викладає в БДУ історію французької літератури; також викладає в Білоруському гуманітарному ліцеї ім. Якуба Коласа. Член Союзу білоруських письменників і Білоруського ПЕН-Центра. Перекладає з французької, української і польської мови.

Перша книга віршів Хадановича була опублікована в українському перекладі: «Листи з-під ковдри» , Київ: Факт, 2002; в Києві була також опублікована його збірка вибраних віршів білоруською мовою: «From Belarus with Love» (Київ: Факт, 2005). Інші публікації: «Старыя вершы» (Мінськ: Логвінаў, 2003), «Лісты з-пад коўдры» (Мінськ: Логвінаў, 2004), «Землякі, альбо Беларускія лімэрыкі» (Мінськ: Логвінаў, 2005), «Бэрлібры: гісторыя ў чатырох фільмах» (Мінськ: Логвінаў, 2008). Вірші перекладались також на російську, польську, англійську, латиську, литовську, німецьку, словацьку мови.

На думку деяких критиків, поезія Хадановича — важлива подія сучасної білоруської літератури; в його творчості, що відзначається багатством мови, стилістичними експериментами, досягнення східноєвропейської «книжної» поезії елегантно сплітаються з елементами сьогоденної культури (рок, реп, міська говірка).


22 квітня. Початок о 19:30.  
м. Рівне, Конференц-зал готелю «Оптіма», вул.Словацького 9

Вартість квитків: 20 грн; в день заходу - 30 грн.
Придбати можна у Time-cafe «HOME», (вул. Соборна, 106) - vk.com/home_timecafe
Довідкова інформація: Аня (vk.com/museamelie) - (098) 454-93-09
Організатор заходу: Література.RV

Подія Вконтакті: http://vk.com/hadanovich_rv


0 коментарів

Залишити коментар

avatar