29 Березня 2024, 04:14 | Реєстрація | Вхід
/ «Зимові забави Азбукового Королівства» - 16 Грудня 2014

«Зимові забави Азбукового Королівства»

Категорія: «Фестивалі»
Дата: 16 Грудня 2014 (Вівторок)
Час: 16:23
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1409




19–21 грудня 2014 р. у Музеї книги і друкарства України відбудеться Дитячий фестиваль «Зимові забави Азбукового Королівства».



На вас очікують: виставка «Розтопити в серці лід», або «Хто здолає Снігову Королеву», казкові зустрічі з письменниками та художниками Галиною Малик, Сашком Дерманським, Олександром Гаврошем, Зіркою Мензатюк, Марією Морозенко, Володимиром Арєнєвим, Катериною Єгорушкіною, Ольгою Квашею, Заслуженим артистом України Тарасом Компаніченко, захоплюючі інтерактивні читання від літературного клубу «Букмоль», майстер-класи з витинанки, соломоплетіння, розпису різдвяних пряників, малюнку на склі, виготовлення різдвяної іграшки, гри на фортепіано піаністки Марти Гринь та акторки Першого жіночого театру Наталії Шилової. 

А також, вистава від Дитячого лялькового театру Національної бібліотеки України для дітей, майстер клас по старовинних танцях XVII ст. від Historical Dance Theatre «Al'entrada», майстер-клас з атрибуції стародруків від директору Музею книги і друкарства Валентини Бочковської.

Окрім того, творча майстерня «Творимо і витворяєм» вчитиме виготовляти ялинкові прикраси з допомогою валяння вати, а також допоможе зробити зі звичайного клаптика тканини чарівних вухатих друзів – зайчиків-трав'янчиків.

Музичну частину фестивалю доповнять юнацька студія при хорі ім. Г.Верьовки, лірник Ярема Шевчук, Сусанна Карпенко і Дитячий фольклорний колектив «Райгородок».

Чекаємо на Вас і Ваших діток! 



Програма Дитячого фестивалю 
«Зимові забави Азбукового Королівства» 
19 – 21 грудня 2014 р.

19 грудня (п’ятниця)


Зала 1
10.30 – 11.30 Презентація книги «Зубасті задачки» від славетного пірата Кузька Кузякіна та «Видавництва Старого Лева». Кузько Кузякін – автор, художник, педагог. Ілюстрував та редагував дитячі журнали(«Пізнайко», «Мамине сонечко», «Професор Крейд», «Артек»). Отримав відзнаку в кількох літературних конкурсах («Коронація Слова», «Смолоскип», «Белая скрижаль», «Витоки», премії імені Олександри Кравченко). 

Зала 1 
11.30 – 12.30 Презентація книг Олі Русіної «Сестричка», «Сімейка Майї» "Видавництво Старого Лева"

Зала 2 
10.30 – 11.30 Презентація і майстер-клас від Мар’яни Ангелової «Казки-витинанки»

Зала 4
16:00 – 18.00 Новорічно-різдвяне дійство від майстрів творчої студії «Макош»: 
виставка ляльок «Розтопити в серці лід», або «Хто здолає Снігову королеву» (за мотивами казки Г.Х. Андерсена «Снігова королева») 
майстер-клас з «мокрого валяння», на якому всі охочі зроблять торбинку для подарунка воїнам АТО. В цю торбинку можна покласти побажання або маленький подаруночок.

Зала 4
з 18.00 «Славимо Святого Миколая» разом із заслуженим артистом України Тарасом Компаніченком.

• Майстер-клас «Лаврська друкарня» від Олени Поліщук та Олександра Рачковського. Ви отримаєте можливість не тільки побачити, як друкували в давнину зі спеціальних друкарських форм на верстаті, але й власноруч зробити відбиток
• Майстер-клас «Інтролігаторська майстерня». Про особливості виготовлення окладів та оправ до видань розповість Олег Будзан
• Майстер-клас «Мрамурування» із декоративного оздоблення книги проводить Ірина Боса. Дізнаєтесь про один із давніх способів оформлення книжкової обкладинки та створіть власну
• Майстер-клас «Музейна папірня» На майстер-класі Ви дізнаєтесь про історію виникнення паперу, познайомитесь з процесом його виготовлення, і, звичайно, зможете зробити папір власними руками
• Майстер-клас з виготовлення іграшки від художниці Олени Тєрєхової
• Майстер-клас «Скрипторій» На майстер-класі Ви дізнаєтесь про історію виникнення абетки; про типи давнього письма – устав, півустав, скоропис; про матеріали, за допомогою яких створювали рукописні книги.
• Майстер-клас «Арткнига» Тут Ви маєте можливість власноруч виготовити арткнигу, познайомитись із мистецтвом витинанки і застосувати його, як графічну техніку. Свій витвір Ви зможете забрати із собою і долучити його до власної бібліотеки
• «Таємниці давніх книжок» від організатора фестивалю Валентини Бочковської. Ексклюзивно - майстер-клас з атрибуції стародруків, у кожного з присутніх буде можливість не лише доторкнутись до наших найдавніших книг, але й спробувати прочитати, послухати про Св. Миколая, Новий рік, Різдво Христове із стародруків, яким вже 300-400 років. Фото в інтер’єрі Музею зі стародруком на пам’ять про майстер-клас 
• Майстер-клас «Шоколадне королівство» – від «Львівської майстерні шоколаду» – на майстер-класі можна власноруч виготовити різноманітні фігурки з шоколаду та розмалювати їх на свій смак. 
• Квест «У пошуках музейних скарбів» – допоможи віднайти сховані злим чаклуном експонати. 


20 грудня (субота)


Зала 1
10.30 – 11.30 «Сніг і зима в мистецтві». Разом з дітками досліджуємо книгу Туве Янсон "Чарівна зима". Проводить Оксана Садовенко, викладач «Культурного проекту»

Зала 1
10.00 – 11.00 Майстер-клас «Тепло свічечки»: - навчимося виготовляти воскові свічки за старовинними або сучасними технологіями: сукання, обмокування (імерсія), відливання або скручування з вощини та їх декорувати. Кожен зможе забрати додому часточку казкового тепла. Майстер-клас Аліси Шрамко (Творча майстерня «Творимо і витворяєм»)

Зала 1
11.00 – 12.00 «Зайчики-трав’янчики». Зі звичайного клаптика тканини народжуються в ручках чарівні вухаті друзі, які дарують нам улюблені аромати духмяних трав та спецій. Можуть бути зайчиком-на-пальчик для лялькового театру або улюбленою іграшкою для сну. Майстер-клас Аліси Шрамко (Творча майстерня «Творимо і витворяєм»)

Зала 2
11.00 – 12.00 «Зимові візерунки» майстер-клас з витинанки проводить Василь Корчинський

Зала 2
11.00 – 15.00 Майстер-клас «Мрамурування» із декоративного оздоблення книги проводить Ірина Боса. Дізнаєтесь про один із давніх способів оформлення книжкової обкладинки та створіть власну

Зала 1
12.00 – 13.30 «Малюнок на склі»: майстер-клас від Світлани Рак 
 
Зала 1
12.00 – 13.00 «Золотиста солома»: соломоплетіння. Із запашної, ретельно підготованої і розмоченої ячної соломки ми навчимося створювати маленьких різдвяних янголиків та голубочків, що чудово виглядатимуть на ялинці, а також опануємо мистецтво створення традиційних українських різдвяних оберегів - павуків, але не страшних, а солом’яних! Майстер-клас Аліси Шрамко (Творча майстерня «Творимо і витворяєм»)

Зала 2
12.00 – 14.00 Майстер-клас від Маргарити Світличенко з розписування різдвяних пряників

Зала 2
12.00 – 14.00 Майстер-клас «Скрипторій» На майстер-класі Ви дізнаєтесь про історію виникнення абетки; про типи давнього письма – устав, півустав, скоропис; про матеріали, за допомогою яких створювали рукописні книги.

Зала 3
12.00 -13.00 «Різдвяна містерія» презентація твору від Сашка Гавроша.
Олександр Гаврош – письменник і журналіст, член Асоціації українських письменників та НСПУ. Учасник та переможець численних всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

Зала 4
12.00 – 13.00 Майстер-клас фортепіанної гри проводить Марта Гринь.
Особливості занять з дорослими, які тільки починають набувати навичок фортепіанної гри, та з тими, які мають певну базу та мають бажання вдосконалювати свою майстерність. Марта Гринь: піаніст, викладач фортепіанної гри, яка щиро переймається своєю справою, і з любов’ю ділиться з вами своїм мистецтвом та своїми творчими надбаннями та з радістю запрошує вас поринути у світ фортепіанної гри.

Зала 1 
13.00 – 14.00 Валяння з вати ялинкових іграшок. Стара і незаслужено забута технологія виготовлення ялинкових іграшок з вати, що побутувала ще з кінця 19 ст. старшим людям – знайома, а меншим дуже цікава. Майстер-клас Аліси Шрамко (Творча майстерня «Творимо і витворяєм»)

Зала 1  
13.00 – 14.00 Майстер-клас з каліграфії від Ольги і Марії Шпак – студенток Інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. М. Бойчука

Зала 2
13.00 – 14.00 Майстер-клас "Різдвяна листівка” з Ганною Сокиріною

Зала 4
13.00 – 14.00 Творча зустріч з Галиною Малик. 
Галина Малик – письменниця, перекладач, член НСПУ, лауреат численних  міжнародних та всеукраїнських премій, в тому числі: премії ім. Лесі Українки,  літературної премії ім. Ф. Потушняка. Видала 52 книжки для дітей — поезію, прозу, переклади. Збірку сонетів, переклади з болгарської. Укладач кількох антологій закарпатської літератури XX ст. (зокрема, поезії та дитячої літератури)

Зала 1
14.00 – 15.00 «Таємниці давніх книжок» від організатора фестивалю Валентини Бочковської.  Ексклюзивно - майстер-клас з атрибуції стародруків, на якому у кожного з присутніх буде можливість не лише доторкнутись до наших найдавніших книг, але й спробувати прочитати, послухати про Св. Миколая, Новий рік, Різдво Христове із стародруків, яким вже 300-400 років. Фото в інтер’єрі Музею зі стародруком на пам’ять про майстер-клас

Зала 1
13.30 – 15.00 Арт-листівка-витинанка для воїна-захисника України. Проводять народний майстер Світлана Рак та журналістка Ярослава Музиченко

Зала 2
14.00 – 15.00 Майстер-клас з виготовлення паперових янголів

Зала 3
14.00 – 15.00  Інтерактивні читання  від літклубу  Букмоль "Де живуть дивовиська»
Інтерактивне читання світової класики дитліту - книжки-картинки "Де живуть диковиська" Моріса Сендака (в укр. перекладі "Букмолі"), створення яскравих масок диковиськ та імпровізована театральна вистава за участі дітей

Зала 2
15.00 – 16.00 Майстер-клас з акторської майстерності проводить Наталія Шилова (Перший жіночий театр)

Зала 5
15.15 – 16.15 «На гостини до тітоньки Мальви» презентація книжкових новинок від Сашка Дерманського. Сашко Дерманський  - український дитячий поет, прозаїк та казкар. Член Національної спілки письменників України. Літературний редактор дитячого журналу «Стежка». Перші вірші для малечі опублікував 2001 року. З того часу було надруковано в періодичних дитячих виданнях чимало його віршів, оповідань та казок. Автор десяти дитячих повістей та казок, серед яких: «Володар макуци, або Пригоди вужа Ониська», «Король буків, або таємниця Смарагдової книги» та ін.

Зала 4
16.00 – 17.00 Інсценізація свята «Ой хто, хто Миколая любить» від музейних дітей та дітей друзів Музею

Зала 4
17.00 – 18.00 Благодійний концерт за участі юнацької студії при хорі ім. Г. Верьовки (збір коштів для поранених, які перебувають у військовому шпиталі (м. Київ)

Зала 4
18.00 – 19.30 Творчий вечір "Ліра в Україні і Західній Європі XII-XVIII ст.: шляхи розвитку, подібне і розбіжне”. Ведучий Ярема Шевчук, мистецтвознавець, художник-реставратор, музикант.
Звучатимуть українські і західноєвропейські твори XV-XVIII століття.

Акції впродовж усього дня:
• Майстер-клас «Лаврська друкарня» від Олени Поліщук та Олександра Рачковського. Ви отримаєте можливість не тільки побачити, як друкували в давнину зі спеціальних друкарських форм на верстаті, але й власноруч зробити відбиток
• Майстер-клас «Інтролігаторська майстерня». Про особливості виготовлення окладів та оправ до видань розповість Олег Будзан
• Майстер-клас «Шоколадне королівство» – від «Львівської майстерні шоколаду» – на майстер-класі можна власноруч виготовити різноманітні фігурки з шоколаду та розмалювати їх на свій смак. 
• Квест «У пошуках музейних скарбів» – допоможи віднайти сховані злим чаклуном експонати. 


21 грудня (неділя)


Зала 
11.00 – 12.00 Майстер-клас «Арт долоні»

Зала 4 
11.00 – 12.00 До панночок у танок»: майстер-клас зі старовинних танців від Театру історичного танцю «Al'entrada». Чарівні учасниці театру навчать всіх охочих танців початку XVII ст.

Зала 5 
11.00 – 12.00 «Чи є щось правдивіше за фантастичні світи?» Зустріч із письменником Володимиром Арєнєвим. Презентація книги "Душниця", читання

Зала 2
12.00 – 17.00 «Створення спільної картини» проводить художник Олена Зарецька. Картину буде передано українським військовим на Схід.

Зала 4 
12.00 – 13.00 Майстер-клас фортепіанної гри від Марти Гринь.
Особливості занять з дорослими, які тільки починають набувати навичок фортепіанної гри, та з тими, які мають певну базу та мають бажання вдосконалювати свою майстреність. Марта Гринь: піаніст, викладач фортепіанної гри, яка щиро переймається своєю справою, і з любов’ю ділиться з вами своїм мистецтвом та своїми творчими надбаннями та з радістю запрошує вас поринути у світ фортепіанної гри

Зала 1
12.00 – 13.00 Дмитро Шостак презентує «Звіршики». Героями поезій "звіршиків” є екзотичні тварини, такі як: Трубкозуб, Видра, Вомбат, Лінивець, Ай-ай, Качкодзьоб, Єхидна, Манул, Ківі та багато інших. Під час заходу усі бажаючі не лише дізнаються багато цікавої, освітньо-художньої інформації про тваринок, а й зможуть намалювати найяскравіших. У цьому їм допомагатимє художниця Юлія Гончаренко

Зала 2
12.00 – 15.00 Майстер-клас «Мрамурування» із декоративного оздоблення книги проводить Ірина Боса. Дізнаєтесь про один із давніх способів оформлення книжкової обкладинки та створіть власну

Зала 3
12.00 – 13.00 Викладачі семінару Вальфдорської педагогіки Сергій Копил і Оксана Дмитрів презентують програму – проходження спіралі «Шлях Марії до Різдва»

Зала 4
12.00 – 13.00 Лялькова вистава «Казка про музичне дерево» (за п’єсою Сергія Левіна) театру «Оле-Лукойє» Національної бібліотеки України для дітей

Зала 4
13.00 – 14.00 Авторська Різдвяна програма від Марії Морозенко
Марія Морозенко – поетеса, керівник та ведуча культурологічної студії «Духовність української родини» при Національному музеї літератури; лауреат конкурсів «Рукомесло», «Сила Малого» та «Українська сила»

Зала 5
13.00 – 14.00 «Новорічні київські казки від Зірки Мензатюк» 
Зірка Мензатюк – лауреат премії імені Лесі Українки, чиї книги стали бестселерами в український дитячій та підлітковий літературі останнього десятиліття

Зала 5
14.00 – 15.00 «Таємниці давніх книжок» від організатора фестивалю Валентини Бочковської. Ексклюзивно - майстер-клас з атрибуції стародруків, у кожного з присутніх буде можливість не лише доторкнутись до наших найдавніших книг, але й спробувати прочитати, послухати про Св. Миколая, Новий рік, Різдво Христове із стародруків, яким вже 300-400 років. Фото в інтер’єрі Музею зі стародруком на пам’ять про майстер-клас 

Зала 1
14.00 – 15.00 Майстер-клас «Скрипторій» На майстер-класі Ви дізнаєтесь про історію виникнення абетки; про типи давнього письма – устав, півустав, скоропис; про матеріали, за допомогою яких створювали рукописні книги

Зала 1
14.30 – 15.30 Майстер-клас та презентація «Казки-витинанки» від Мар’яни Ангелової

Зала 4
15.00 – 16.00 Виступ дитячого фольклорного ансамблю «Райгородок» під орудою Сусанни Карпенко

Зала 5 
16.00 – 17.00 Майстер-клас зі співу колядок від Сусанни Карпенко
Сусанна Карпенко – співачка, керівник дитячого ансамблю українського традиційного співу «Райгородок»; учасниця проектів Олега Скрипки «Ле Гранд Оркестр» та «Чоботи з бугая», джазового проекту Д. Найдича «Давнина»

Акції впродовж усього дня:
• Майстер-клас «Лаврська друкарня» від Олени Поліщук та Олександра Рачковського. Ви отримаєте можливість не тільки побачити, як друкували в давнину зі спеціальних друкарських форм на верстаті, але й власноруч зробити відбиток
• Майстер-клас «Інтролігаторська майстерня». Про особливості виготовлення окладів та оправ до видань розповість Олег Будзан
• Майстер-клас «Шоколадне королівство» – від «Львівської майстерні шоколаду» – на майстер-класі можна власноруч виготовити різноманітні фігурки з шоколаду та розмалювати їх на свій смак. 
• Квест «У пошуках музейних скарбів» – допоможи віднайти сховані злим чаклуном експонати.



Дитячий фестиваль «Зимові забави Азбукового Королівства» відбудеться з 19 по 21 грудня в Музеї книги і друкарства (м. Київ, вул. Лаврська, 9, корп. 9.). 

У ці дні музей працюватиме 10.00 до 19.00 год. Вартість входу на фестиваль: 25 грн. для дорослих, 15 грн. для дітей. Телефон для довідок: 280-66-23. 
Сторінка Музею у Facebook: http://facebook.com/Books.and.Printing.Museum


0 коментарів

Залишити коментар

avatar