19 Квітня 2024, 10:17 | Реєстрація | Вхід
/ 6 грудня: Вечір переможців поетичного конкурсу «СвітлоFOR» (Рівне) - 2 Грудня 2014

6 грудня: Вечір переможців поетичного конкурсу «СвітлоFOR» (Рівне)

Категорія: «Події»
Дата: 02 Грудня 2014 (Вівторок)
Час: 15:35
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1268



На початку листопада цього року організація «Література.РВ» розпочала поетичний конкурс «СвітлоFOR|REstart», який тривав два тижні. Нагородою за виграш був обіцяний поетичний творчий вечір для молодого поета. В результаті трьох етапів конкурсу судді визначили аж двох найкращих учасників – Олександру Рут з Рівного та Сергія Шкабару з Києва. 

6 грудня «Література.РВ» запрошує на їх спільний вечір всіх любителів поезії та скандальних шоу. Ведучим буде київський поет, один із членів журі конкурсу «СвітлоFOR|REstart» - Олександр Ткачинський. Зустріч відбудеться о 18:00 у галереї європейського живопису «Євро-Арт». 



Конкурс «СвітлоFOR» був започаткований ще восени 2012 року організацією «Література.РВ». На той час участь у ньому взяли майже 50 учасників. Другий старт «СвітлоFORу» відбувся на початку січня 2013 року (більше 60 учасників). Після довгої перерви організатори вирішили відновити можливість випробувати свої поетичні сили молодим поетам. Таким чином, третій старт «СвітлоFORу» відбувся цієї осені з дещо зміненими умовами. Цього разу були запрошені нові судді, аби якомога об’єктивніше оцінювати учасників. Членами журі стали: засновник організації «Література.РВ» - Марк Оплачко, організатор культурних подій Києва, поет - Олександр Ткачинський, київська поетеса та журналістка - Ольга Перехрест  і поет, музикант з Ужгорода – Томаш Деяк.

Участь у конкурсі взяло більше 100 учасників. Після недоспаних ночей за перевіркою та оцінюванням віршів, жвавим обговоренням у соціальних мережах, і навіть кількох невеличких конфліктів суддів та учасників, було визначено, хто ж пройде в наступний тур. А до фіналу вийшло 13 поетів, серед яких і були визначені переможці.

Щасливчиками стали аж двоє учасників конкурсу, які набрали однакову суму балів від суддів. Це рівненська поетеса Олександра Рут та київський поет Сергій Шкабара. Таким чином, членами команди «Література.РВ» було вирішено влаштувати спільний творчий вечір  у Рівному. Не забули запросити і членів журі. А один із них – Сашко Ткачинський, ще й погодився стати ведучим вечору, аби допомогти молодим поетам вільніше почувати себе перед аудиторією, що збереться їх послухати. 

Загалом, вечір обіцяє бути цікавим. Організатори не дарма називають його скандальним poetry-шоу. Захід проходитиме у форматі ток-шоу із провокативними питаннями та міні-майстер-класом від ведучого Ткачинського і, звісно, віршами від переможців, адже саме вони і будуть головними героями цієї зустрічі.


Куратор конкурсу – учасниця «Літератури.РВ» Маргарита Самборська зазначає, що часто автори (навіть дуже хороші) почуваються скутими, коли читають свої твори перед великою кількістю глядачів, тому не дарма було запрошено у ролі ведучого саме Олександра Ткачинського, якого всі знають, як активного учасника і поетичних слемів, і майстер-класів із читання віршів.

Вхід на захід платний за умовами місця проведення (галереї «Євро-Арт») – 8 грн. Квитки можна буде придбати безпосередньо перед початком заходу, але організатори просять повідомити про свою присутність ще на "стіні” зустрічі у соціальних мережах, або ж, зателефонувавши за номером, зазначеним нижче.

Переконатися в унікальності цього дійства глядачі запрошуються 6 грудня о 18:00 у галерею європейського живопису «Євро-Арт», яка знаходиться за адресою: проспект Миру 4, м. Рівне.


Дата: 6 грудня 2014 року. Початок о18:00.
Галерея європейського живопису «Євро-Арт» (пр. Миру, 4, м. Рівне)
Додаткова інформація: (098) 454 93 09 (Анна Невірковець). 
Організатори заходу: МГО "Література.РВ”
Подія Вконтакті: http://vk.com/svitlofor_rv


0 коментарів

Залишити коментар

avatar