19 Квітня 2024, 07:56 | Реєстрація | Вхід
/ 21 жовтня у Києві стартує двомісячний «Курс письменницької майстерності». - 29 Вересня 2014

21 жовтня у Києві стартує двомісячний «Курс письменницької майстерності».

Категорія: «Події»
Дата: 29 Вересня 2014 (Понеділок)
Час: 10:57
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1284






21 жовтня у Києві стартує двомісячний «Курс письменницької майстерності». Відомі 
письменники та літературознавці поділяться зі слухачами теоретичними засадами літератури і практичним інструментарієм письма. Твори найкращого випускника курсу видадуть окремою книгою. «Центр літературної освіти» приймає заявки на участь до 17 жовтня включно.
 
Лектори курсу – досвідчені та професійні письменники, перекладачі, директори видавництв, літературознавці та критики, а саме: Юрій Андрухович, Катерина Бабкіна, Завен Баблоян, Сергій Жадан, Оксана Забужко, Сергій Іванюк, Олександр Ірванець, Брати Капранови, Ірена Карпа, Маріанна Кіяновська, Тарас Прохасько, Ростислав Семків
 
Програма «Курсу письменницької майстерності» спеціально розроблена для тих, хто хоче підвищити рівень власної літературної майстерності. Курс буде цікавий як авторам-початківцям, так і літераторам із досвідом.
 
Учасники курсу дізнаються про теоретичні засади літературної творчості, оволодіють практичним інструментарієм письма: як будувати сюжет і композицію; як виписувати персонажів; як працювати з мовою, діалогами і художніми деталями; як оволодіти технікою письма короткої та довгої прози, драматичних, публіцистичних і критичних творів; як знайти свого читача та звідки брати натхнення.
 
Також лектори поділяться головними поняттями літературознавства, психоаналізом мистецької творчості, особливостями написання творів у різних жанрах, стилях і формах.
 
Програма курсу складається з 50 годин лекційних та практичних занять. Також у програмі – художній аналіз творів учасників, неформальні зустрічі, літературні вечори. Твори найкращого випускника видадуть окремою книгою. Переможця визначатиме журі за результатами творчих завдань.
 
Як взяти участь? 

 
Щоб стати учасником «Курсу письменницької майстерності», потрібно заповнити реєстраційну анкету. Прийом заявок триває до 17 жовтня включно. Кількість місць обмежена – 20 осіб. Кожен учасник сплачує організаційний внесок – 2000 грн.
 
Дати: 21 жовтня – 23 грудня 2014 р. (заняття будуть приходити по вівторках і четвергах о 19:00). Місце: культурний центр видавництва «Смолоскип».
Група курсу у Facebook: https://www.facebook.com/events/1537931526419641/
 

Організатор: Центр літературної освіти.
Організаційні партнери: видавництва «Смолоскип» і «Електрокнига».
Книгарні-партнери: Читайка, Купідон, мережа книгарень «Є», Майстер Клас.
Інформаційні партнери: ART Ukraine, ШО, Платформа, Korydor, Cultprostir, Bit.ua, Буквоїд, Друг читача, Читомо, ЛітАкцент, Літературний портал «Litfest», Арт-Вертеп, Українська культура, Лови Момент, Studway.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar