29 Березня 2024, 14:50 | Реєстрація | Вхід
/ 19-21 вересня: Програма Школи поезії в Одесі. - 15 Вересня 2014

19-21 вересня: Програма Школи поезії в Одесі.

Категорія: «Події»
Дата: 15 Вересня 2014 (Понеділок)
Час: 13:06
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 889



19-21 вересня в Одесі вперше відбудеться Школа поезії. Відомі письменники, видавці та літературознавці розкажуть, як досягнути успіхів у поезії, та поділяться з молодими авторами секретами поетичної майстерності. Реєстрація учасників триває до 16 вересня включно.
 
Лектори: поетеса і головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка, письменник і учасник легендарного угрупування Бу-Ба-Бу Олександр Ірванець, письменниця і літературознавець Маріанна Кіяновська,  поет і журналіст Дмитро Лазуткін, літературознавець і директор видавництва «Смолоскип» Ростислав Семків. Також Skype-конференцію на тему поезії проведе письменник Сергій Жадан.
 
Школа поезії складається з 25 годин лекційних та практичних занять. 

Детальна програма: 
  • Ростислав Семків на лекціях «Канони написання римованої поезії» та «Канони написання верлібрів» розповість про поетичний must have, в чому має розумітися професійний письменник;  окреслить основні особливості поетичних жанрів, стилів і форм
  • Мар’яна Савка на лекції «Поезія і ритм, танець у віршах» поділиться теорією і практикою творення поезії, риторики і сценічного мистецтва. Також Савка проведе майстер-клас «Музика вірша», на якому розкаже про звучання поезії – асонанси, алітерації – та як з ними вправлятися.
  • Маріанна Кіяновська на лекції «Поезія як місце на землі» розкаже про вірші як специфічну структуру, яка не зводиться лише до слів, і чому мода на деякі різновиди поезії щоразу не випадкова, а має могутню загальнокультурну і антропологічну складову. Також Кіяновська проведе майстер-клас «Чотири слова» і поділиться принципами саморедагування віршів і перекладів.
  • Олександр Ірванець на лекції «Мова як матеріал поезії» розповість, як підбирати і працювати з мовним матеріалом, звідки беруться образи, метафори та герої.
  • Дмитро Лазуткін на лекції «Втілення поезії в різних формах. Просування автора як продовження тексту» поділиться практичними порадами, як поезія може втілюватися в інших формах і форматах мистецтва; інструментами просування віршів, та яких помилок уникати авторам-початківцям.
  • Сергій Жадан під час Skype-конференції поспілкується з учасниками про те, чим відрізняється якісна поезія від графоманії.
  • Також у програмі – художній аналіз поетичних творів учасників Школи, творчі та практичні завдання, поетичні прогулянки.
 
Як взяти участь? 

Щоб взяти участь у проекті, потрібно заповнити РЕЄСТРАЦІЙНУ АНКЕТУ: http://goo.gl/iPxS3H. Прийом заявок триває до 16 вересня включно. Кількість місць обмежена. Кожен учасник сплачує організаційний внесок – 600 грн (у вартість входить навчання, харчування обідами, кава-брейки, роздаткові матеріали тощо).
 
Участь у проекті можуть взяти автори будь-якого віку. Школа буде цікава як авторам-початківцям, так і літераторам з певними успіхами і досвідом.
 

Організатор:  Центр літературної освіти
Організаційний партнер: HUB Odessa
Інформаційні партнери: ART Ukraine, ШО, Платформа, Korydor, StudWay, Лови Момент, Буквоїд, Друг читача, Читомо, ЛітАкцент, Літературний портал «Litfest», Арт-Вертеп, Українська культура, DYVYS.in, Книгарня «Є»


0 коментарів

Залишити коментар

avatar