26 Квітня 2024, 16:04 | Реєстрація | Вхід
/ 7 серпня: Презентація "Літературного туру до Польщі" (м.Київ) - 1 Серпня 2014

7 серпня: Презентація "Літературного туру до Польщі" (м.Київ)

Категорія: «Події»
Дата: 01 Серпня 2014 (П'ятниця)
Час: 10:52
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1162





У четвер, 7 серпня, о 18:00 в київській Книгарні «Є» (вул. Лисенка, 3) відбудеться презентація нового проекту «Центру літературної освіти» – «Літературного туру до Польщі», який уперше відбудеться восени 2014 року. Вхід вільний.

На презентації організатори детально розкажуть про новий напрямок у діяльності «Центру літературної освіти», поділяться усіма деталями щодо Туру та пояснять, чому і навіщо українським літераторам вчитися у польських колег. Спікери розкажуть про: 

- «Літературні тури» як нове явище в українській культурі; 
- Чому сьогодні важливо поглиблювати культурний діалог України та Польщі і запозичувати польський досвід у галузях літератури та культурного менеджменту; 
- Детальна програма та особливості «Літературного туру до Польщі»; 
- Вимоги до учасників та умови участі у проекті; 
- Які практичні знання, навички та досвід отримають учасники Туру. 

У презентації візьмуть участь: 

- Ірина Вікирчак – координатор «Літературного туру до Польщі»; 
- Дмитро Стретович – засновник «Центру літературної освіти»; 
- Олена Зоц – експерт з програмної діяльності Польського інституту в Києві. 


Дата і час: 7 серпня (четвер), початок о 18:00
Місце: Книгарня «Є» (Київ, вул. Лисенка, 3, ст.м. «Золоті ворота»)
Контактна особа: Ольга Гончар (093-339-76-46, olha.honchar @ gmail.com)
Вхід вільний! 


«Літературний тур до Польщі» – міжнародний культурно-освітній проект, який головна мета якого – обмін досвідом у галузях літератури і культурного менеджменту, налагодження нових контактів і діалогу між культурними активістами Польщі та України з метою подальшої дієвої співпраці. Тур уперше проходитиме 19-26 жовтня 2014 р. і охопить три польських міста – Варшаву, Краків і Люблін. 

У програмі – відвідування ключових польських інституцій культурного сектору (зокрема зустрічі із директором Інституту Книги та керівником Національного Центру Культури), лекції, майстер-класи та воркшопи сучасних польських письменників, дискусії за участі літераторів, видавців, культурних менеджерів, представників громадських організацій у галузі культури. Важливим пунктом програми є участь української делегації у Фестивалі Конрада в Кракові. Також програмою заплановані літературні прогулянки та екскурсії. 

«Літературний тур до Польщі» – авторський тур Ірини Вікирчак, підготовлений нею під час перебування в Варшаві на стипендії «Gaude Polonia 2014».




0 коментарів

Залишити коментар

avatar