26 Квітня 2024, 20:05 | Реєстрація | Вхід
/ V Літературний фестиваль «Покрова» ім. Т. Мельничука - 11 Жовтня 2013

V Літературний фестиваль «Покрова» ім. Т. Мельничука

Категорія: «Фестивалі»
Дата: 11 Жовтня 2013 (П'ятниця)
Час: 11:39
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1598



14 – 15 жовтня на Косівщині, Коломийщині та в Івано-Франківську пройде V Літературний фестиваль ім. Тараса Мельничука «Покрова»

Організатор фестивалю Літературна агенція «Discursus» спільно з Івано-Франківською ОДА та Івано-Франківською організацією НСПУ.

В рамках фестивалю відбудеться вечір лемківської пісні і гуцульської поезії, який проходитиме 15 жовтня в Івано-Франківської обласної філармонії. Музичну частину забезпечать яскраві виконавці автентичних фольклорних скарбів – учасник відомого рок-гурту «КораЛЛі» Віталій Чупак, співачка і актриса Івано-Франківського драмтеатру Галина Баранкевич, яка зараз працює над альбомом лемківських пісень, а також гостя зі Львова, співачка, учасниця відомих телешоу Христина Соловій, яка своїм співом схвилювала до сліз Святослава Вакарчука.

Гуцульську поезію представлятимуть імена, які в літературному світі говорять самі за себе – Василь Герасим’юк, Іван Андрусяк, Галина Петросаняк. Відкриттям стане поезія, писана гуцульським діалектом від поета із села Смодна Косівського району Василя Шкургана та і експресивні одкровення від його односельця, найзначнішого поетичного явища останніх років Мирослава Лаюка.

Іван Андрусяк на фестивалі представить нову збірку віршів «Книга трав, дерев і птахів». До неї увійшли як нові, так і вибрані з кількох попередніх збірок пейзажно-філософські вірші Івана Андрусяка – поета, що еволюціонував від «отруєння голосом» до «фонетики тиші». Ця книжка буде цікава всім, хто в хаосі постмодерного світу не розучився цінувати живу природність, тихий розмисел, роботу душі, божественну гармонію природи і людини.
 
Гостем фестивалю стане також Олег Соловей, який презентуватиме поетичну книжку «Час убивць». Вона містить дві збірки поезій («Час убивць» і «Убити Ельзу») і вибрані переклади. В урбаністичній ліриці донецького поета можна відчути як апокаліптичні мотиви сьогодення, так і традиції експресіоністичної поезії ХХ ст. Промовиста назва книги допоможе читачеві збагнути її провідні смислові акценти.


Програма 
V літературного фестивалю
 імені Тараса Мельничука «Покрова»
14-15 жовтня, м. Івано-Франківськ.

14 жовтня

11.00 Відвідини могили Тараса Мельничука (гора Мальцево в селі Уторопи Косівського району).

16.00 Літературні читання в Коломиї: Олег Лишега, Ярослав Ясінський, Степан Процюк, Михайло Андрусяк, Микола Близнюк, Василь Андрушко, Василь Рябий, Ярослав Ткачівський, Роман Киселюк, Іван Війтенко, Ольга Деркачова, Наталія Ткачик, Христина Котерлін, Христина Козловська, Мідна, Христина Халімонова, Заза Пауалішвілі, Євген Пастухов. Ведучий - Євген Баран. Коломийський академічний обласний український драматичний театр ім. І. Озаркевича (вулиця Вічевий Майдан, б.7).

15 жовтня

12.00 Читання учасників фестивалю в Прикарпатському університеті. Нагородження Лауреата фестивалю. Наукова бібліотека ДВНЗ ПНУ ім. В. Стефаника, загальна читальна зала (вул. Шевченка, 57).

16.00 Зустріч з отцем Іваном Рибаруком і поетами Іваном Андрусяком та Олегом Солов’єм. Показ короткометражного фільму Дарії Ткач «Папа-поет» за віршами Кароля Войтили. Книгарня «Є» (Незалежності, 31).

19.00 Вечір лемківської пісні і гуцульської поезії: Христина Соловій, Галина Баранкевич, Віля Чупак, Василь Гераси м’юк, Іван Андрусяк, Галина Петросаняк, Василь Шкурган, Мирослав Лаюк. (Івано-Франківська обласна філармонія, малий зал (вул. Л. Курбаса, 3).


Група фестивалю Вконтакті: http://vk.com/pokrova_fest




0 коментарів

Залишити коментар

avatar