28 Березня 2024, 11:31 | Реєстрація | Вхід
/ «Тарас Мельничук. Віртуальний музей-архів» у Дніпрі - 22 Листопада 2018

«Тарас Мельничук. Віртуальний музей-архів» у Дніпрі

Категорія: «Події»
Дата: 22 Листопада 2018 (Четвер)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Дніпро
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: пр. Д. Яворницького, 55 (вхід з вул. Січових Стрільців)
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 677


Книгарня «Є» та видавництво Discursus за підтримки Українського культурного фонду запрошують на презентацію проекту «Тарас Мельничук. Віртуальний музей-архів», що відбудеться 22 листопада за участю письменників Василя Карп’юка і Мирослава Лаюка. Початок – о 18.30.

Тарас Мельничук (1938-1995) – поет, якого називають Князем Роси, один з найоригінальніших, найгеніальніших і найтрагічніших митців ІІ половини ХХ століття, один із перших, хто під час радянських репресій 70-х був ув’язнений «за вірші».

Віртуальний музей-архів Тараса Мельничука – новий підхід до збереження та популяризації спадщини поета. Сайт представляє Тараса Мельничука через факти із його життя, твори й дискурси, з ним пов’язані. Зокрема, тут є відповідь на питання, чому поет не міг писати у розграфлених зошитах, як двічі потрапив у тюрму і яким парадоксальним чином у його творчості поєднується ніжність та жорстока реальність радянських буднів.

У рамках проекту так само будуть представлені розшифровані рукописи віршів Тараса Мельничука, які мають детективну історію і які нещодавно були знайдені й скоро стануть книжкою.


Дніпровська Книгарня «Є», пр. Д. Яворницького, 55 (вхід з вул. Січових Стрільців)


0 коментарів

Залишити коментар

avatar