16 Квітня 2024, 14:59 | Реєстрація | Вхід
/ 17-19 травня: 7-й Дитячий фестиваль у Львові. - 1 Травня 2013

17-19 травня: 7-й Дитячий фестиваль у Львові.

Категорія: «Фестивалі»
Дата: 01 Травня 2013 (Середа)
Час: 17:12
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1433



17-19 травня у Львові пройде 7-й Дитячий фестиваль.
Місце проведення: КМЦ «Палац Мистецтв» (вул. Коперніка, 17)

Аналогів в Україні немає! 
Унікальний захід для розвитку і розваги дітей та їх батьків.
Понад 300 заходів за 3 дні: читання, творчі майстерні, конкурси, квести, ігри.



Дитячий фестиваль у Львові – це фестиваль фестивалів, кожен з яких має свою окрему мету, а всі разом вони демонструють дітям і їхнім батькам багатогранність та безмежність можливостей для розвитку, дають поштовх для розвитку творчого потенціалу дитини в різних сферах діяльності. Фестиваль спрямований на інтерактивне залучення дітей і підлітків усіх вікових груп, соціальних категорій та ступеню обдарованості до різних видів розвиваючої активності.

Партнери: Львівська міська рада, Львівська обласна рада, Львівська обласна державна адміністрація, КМЦ «Львівський Палац мистецтв», Фундація «Кока-Кола», Фундація «Next Page», Генеральне консульство Чеської республіки у Львові, Міжнародна виставка настільних ігор «Ігрова сфера», Видавництво Старого Лева, видавництво «Урбіно», Компанія «Чудо-тур», Креденс Кафе.


Львівський Міжнародний Дитячий Фестиваль включає такі складові:

1. Гра-квест «Збирай слонів» – і вигравай призи! Гра розпочинається у всіх львівських школах і дитячих бібліотеках. Учасники мають пройти по маршруту через основні події фестивалю і зібрати якнайбільше «слонів». Найактивніші отримають призи – книги, напої, солодощі, сувеніри, гаджети – від партнерів та спонсорів фестивалю. Розігрування головних призів відбувається на сцені в межах акції «Книжка від зірки».

2. Парад учасників фестивалю – масштабна подія, що відкриває фестиваль 17 травня 2013 року. Понад 1500 дітей в костюмах улюблених літературних героїв, спортсмени, танцювальні й театральні дитячі колективи у супроводі ростових ляльок, гурту барабанщиць та духового оркестру крокують центральною частиною міста до Палацу мистецтв, запрошуючи на фестиваль. У подвір’ї Палацу відбувається дефіле і вручення нагород переможцям конкурсу костюмів.

3. Фестиваль дитячого читання «КНИГОМАНІЯ» — це головна складова ЛМДФ, комплекс подій, спрямованих на популяризацію читання серед дітей та підлітків. Завдяки спілкуванню з відомими людьми й участі в різноманітних цікавих заходах діти переконуються, що читання – це не тільки корисно, а й цікаво та весело. 

• Зустрічі з дитячими авторами з України, Польщі, Білорусі, Великої Британії та Швейцарії, літературні читання та автограф-сесії триватимуть нон-стоп протягом усього фестивалю. 
Почесний гість – Іан Вайбрoу (ВБ), автор повістей про пригоди Малого Вовчика
Спеціальний гість – Йоанна Ягелло (Польща)
А також 30 інших авторів, серед яких Максим Кідрук, Сашко Лірник, Мар’яна Савка, Вдовиченко Галина, Антон Санченко, Марина Павленко, Тетяна Щербаченко, Олександр Есаулов 

• Підсумковий етап дитячого конкурсу «Найкращий читач України» та Урочиста церемонія нагородження переможців. На фестивалі підбиваються підсумки Конкурсу. Організатори нагороджують переможців дипломами «Найкращий читач України», книжками та іншими призами. Переможці беруть участь в усіх активностях фестивалю.

• Акція «Книжка від зірки». Зірки телебачення, шоу-бізнесу та спорту читають свої улюблені з дитинства книги, розважаються з дітьми, розігрують подарунки від спонсорів і партнерів. Акція проводиться 4 рази на день.

• Акція «Ніч у бібліотеці». У дітей буде можливість провести захопливу ніч з наметами та спальниками у дитячій бібліотеці, наче в туристичному таборі. Проводитимуться читання, дискусії та майстер-класи.

• Літературні квести. Протягом трьох днів буде сформовано декілька дитячих команд, які візьмуть участь у квестах. Діти взнають багато нового про літературу, історію, науку, продемонструють свої навички орієнтування на місцевості. Учасники отримають сувеніри та призи із символікою фестивалю (футболки, сумки та інші фестивальні ґаджети).

4. Тренінг з промоції читання серед дітей та молоді в межах міжнародного проекту Book Platform. Дводенний інтерактивний семінар для бібліотекарів щодо методів промоції читання в сучасному середовищі. Особлива увага приділятиметься залученню молоді, що мають обмежений доступ до засобів інформації. У партнерстві з Фундацією Next Page (Болгарія), Асоціацією видавців Вірменії та Асоціацією видавців Грузії.

5. Фестиваль дитячої творчості та ремесел. 

• Творчі майстерні: 50 видів майстер-класів з різних видів творчості та ремесел загальною тривалістю 120 годин. Це найбільша кількість різних майстер-класів у межах одного заходу, які досі відбувалися в Україні.

• New! Екологічні воркшопи з мистецтва ‘up cycling’ та ‘re-cycling’ – перетворення старих і непотрібних речей та упаковок на нові й оригінальні декоративні вироби, прикраси, сувеніри. Виставка та майстер-клас від чеської художниці Вероніки Рехорікової. Виготовлення арт-об’єктів з пластикових пляшок. Партнер – Генеральне консульство Чеської Республіки у Львові. 

• Кульмінацією фестивалю є створення дітьми тематичного художнього панно (розміром 10 м), яке є продуктом колективної творчості всіх бажаючих. 

• Прем'єра вистави про Петрика П’яточкіна — одного з найулюбленіших дитячих героїв, створеного українською письменницею Наталією Гузєєвою.

6. Фестиваль настільних ігор «Ігрова сфера». Вже вдруге широко презентуватиметься ще один розвиваючий та захопливий спосіб дозвілля – настільні ігри. Під час фестивалю функціонуватиме ігротека, в якій діти та дорослі зможуть пограти в ігри з усього світу. Відбуватимуться ігрові турніри в режимі нон-стоп.

7. Спортивний фестиваль. Майстер-класи для дітей від професійних футболістів та відомих спортсменів, а також спортивні ігри та змагання на свіжому повітрі. Щодня відбуваються квести - письменник в кожній команді розповідає дітям цікаві історії про спорт. Переможці отримують призи від партнерів фестивалю.

8. Ярмарок дитячих книжок «Форум видавців — дітям». Учасники — видавці дитячої літератури, періодики, аудіо- та відеопродукції, ігр та іграшок. У межах ярмарку вручається премія «Левеня» – перша незалежна премія в галузі дитячої літератури, лауреати якої отримували нагороди на престижних міжнародних книжкових виставках. Найкращі дитячі книжки обирають діти – найоб’єктивніше з усіх журі.



Фестиваль у Facebook: 
Група фестивалю Вконтакті: http://vk.com/zbyrajsloniv

Сайт "Форуму видавців": www.bookforum.ua


0 коментарів

Залишити коментар

avatar