19 Квітня 2024, 08:50 | Реєстрація | Вхід
/ Письменники з України Маріанна Гончарова та Віктор Рафєєнко отримали «Русскую Премию». - 26 Квітня 2013

Письменники з України Маріанна Гончарова та Віктор Рафєєнко отримали «Русскую Премию».

Категорія: «Події»
Дата: 26 Квітня 2013 (П'ятниця)
Час: 15:30
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1912



Серед переможців літературного конкурсу «Русская Премия» є й письменники з України - Маріанна Гончарова та Віктор Рафєєнко. Також серед лауреатів письменник з Великої Британії.
 
«Русская Премия» присуджується щорічно в трьох номінаціях («Велика проза», «Мала проза» і «Поезія») авторам літературних творів, написаних російською мовою.

У номінації «Поезія» переможцем став Олег Дозморов з Великої Британії за книгу віршів «Дивитися на бегемота». Кращою в номінації «Мала проза» стала Маріанна Гончарова, за повість «Дракон з Перкалаба. Повість про Владка». У номінації «Велика проза» перша премія вручена Володимиру Рафєєнко з України за роман «Демон Декарта. Роман - Сновидіння».

У журі «Російської премії» 2012 року увійшли поети Олександр Кабанов (Україна) і Наталія Горбаневська (Франція); письменники Андрій Курков (Україна), Олена Скульська (Естонія) і Герман Садулаєв (Росія); літературні критики Олександр Архангельський (Росія) і Борис Кузьмінський (Росія). Голова - головний редактор журналу «Знамя» Сергій Чупринін

Інформація: Буквоїд


0 коментарів

Залишити коментар

avatar