25 Квітня 2024, 18:25 | Реєстрація | Вхід
/ Сучасна поезія Придніпров’я у «ВідеоДокументі». - 16 Квітня 2013

Сучасна поезія Придніпров’я у «ВідеоДокументі».

Категорія: «Новини»
Дата: 16 Квітня 2013 (Вівторок)
Час: 13:50
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1924



Другу річницю збірки сучасної поезії Придніпров’я (8 авторів із Запоріжжя та Дніпропетровська) «Гімн Очеретяних Хлопчиків» вшанували імпровізованим документальним фільмом з двох частин.

Попри те, що фільм зосереджується на книзі як не лише паперовому виданні, а, швидше, культурному проекті, учасники «ВідеоДокументу» акцентують увагу на багатьох актуальних питаннях поточного літературного процесу. Це і проблеми репрезентації збірки поза потужними видавничими та маркетинговими стратегіями, і двомовність як перевага чи навпаки – вада сучасної колективної збірки, і особливості регіональних поетичних шкіл, і провінційність як літературне явище, і білі плями на поетичній мапі України, і специфіка нової літературної генерації, і, зрештою, відмінність традицієцентричної поезії від новітньої.

Окремий розділ у цій добірці із різноголосих меседжів – тематичний блок про поетів Влада Кльона і Володимира Селіванова-Буряка, яким і присвячена збірка «Гімн Очеретяних Хлопчиків». Це не лише спогади про них, але й міркування щодо їхнього місця в художніх практиках та геокультурних координатах цієї книги.

Режисер фільму й один із авторів збірки Олесь Барліг коментує свою роботу так: «Ймовірно, це відео спричинить чимало закидів у нашому нарцисизмі. Нехай. Бо ті, хто захоче подивитися глибше – побачить, що відзнятий матеріал оповідає навіть не про власне книгу «Гімн Очеретяних Хлопчиків», а торкається багатьох дражливих тем українського літературного процесу взагалі. Тем, які здебільшого знаходяться у тіні публічного обговорення».

ВідеоДокумент: "ГІМН ОЧЕРЕТЯНИХ ХЛОПЧИКІВ" - частина 1.



ВідеоДокумент: "ГІМН ОЧЕРЕТЯНИХ ХЛОПЧИКІВ" - частина 2.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar