24 Квітня 2024, 14:39 | Реєстрація | Вхід
/ Книжковий Арсенал: guide від Ірини Славінської, журнал «ШО». [+ ОНОВЛЕНА програма!] - 2 Жовтня 2012

Книжковий Арсенал: guide від Ірини Славінської, журнал «ШО». [+ ОНОВЛЕНА програма!]

Категорія: «Фестивалі»
Дата: 02 Жовтня 2012 (Вівторок)
Час: 14:44
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1629



4-7 жовтня в приміщенні Арсеналу (Лаврська, 10-12) відбудеться найбільша книжкова подія Києва – Книжковий Арсенал.

На цьому фестивалі відбудеться декілька сотень цікавих заходів. Аби не заблукати програмою, журнал «ШО» пропонує авторський guide подіями Книжкового Арсеналу.

Вибираємо тільки найцікавіше!



У четвер 4 жовтня на Книжковому Арсеналі буде цікаво з самого ранку.

Якщо ви займаєтеся книжковим бізнесом, обов’язково приходьте на майстер-класи в залі 1 (зона ярмарку). Там Вікторія Руденок протягом двох днів (4 і 5 жовтня) з 11-00 до 15-00 влаштує виступи фахівців із брендингу, неймінгу, маркетингу, менеджменту, піару та інших складних слів. Чудова нагода трохи зайнятися безкоштовною самоосвітою. В інших країнах за це платять чималі гроші.

Одразу потому в залі 3 о 15-00 почнеться круглий стіл «Міжнародний обмін інтелектуальними виданнями: проблеми логістики, формування ціни тощо». Українські та російські видавці («Незалежний Альянс») спробують поєднати бізнес із інтелектуальною літературою.

А з 16-00 починаємо насолоджуватися Спеціальною програмою від журналу «ШО». Отже:


О 16-00 в залі 1 незмінний автор «Книжкового дозору» Юрій Володарський проведе круглий стіл «Українськомовна та російськомовна літератури в Україні: протистояння чи співробітництво?». Можливо, це буде перша спроба вивести проблему за межі «хохлосрачу» на користь обговорення особливостей існування сучасної літератури України, що твориться різними мовами.

Одразу потому з 17-00 до 19-00 (зала 2) приходьте обов’язково на вечір прози Лєни Елтанг -


однієї з найбільш яскравих російських письменниць. Якщо ви досі не читали її «Другие барабаны» - негайно читайте і запишіть у свої «Moleskin» дату і час її прозових читань.

До речі, послухати письменницю можна буде також у п’ятницю о 18-00 в залі 3. На вечорі поезії Лєни Елтанг також буде присутня Маріанна Кіяновська


котра представить свої українські переклади текстів Елтанг.

В п’ятницю 5 жовтня, крім вечора поезії Лєни Елтанг, варто обов’язково відвідати ще чимало заходів.

Наприклад, о 16-00 в залі 2 оглядачка сучасної української літератури Ірина Славінська збирає круглий стіл про популяризацію читання тієї ж таки сучасної української літератури - «Сучукрліт: як змусити себе її читати». Обіцяли прийти Ірена Карпа, Іздрик, Завен Баблоян і ще декілька дуже хороших людей.

О 18-00 згадайте про вечір поезії Лєни Елтанг у залі 3.

Після прекрасної поезії перемикаємося на прекрасну прозу. О 19-00 в залі 2 візбудуться прозові читання Йозефа Вінклера. Це зірка європейської інтелектуальної літератури, і  цього року його вперше (!) переклали українською мовою.

В суботу 6 жовтня прокидаємося раненько та їдемо на Книжковий Арсенал слухати лекцію Андрія Аствацатурова 


«Герой в современной русской прозе». Все почнеться об 11-00 в залі 2. Тобто час на ранкову каву таки залишиться.

Після лекції всі залишаються на свої місцях. В залі 2 о 13-00 почнеться майстер-клас Леоніда Юзефовича 


«Як стати успішним письменником? Вчимося писати сценарії на власні тексти та просувати себе за кордоном». Один із найбільш успішних письменників сучасної Росії розкаже, як перетворити власні книжки на популярні фільми та на владі перекладні проекти за кордоном.

О 15-00 майстер-клас закінчиться, але в залі 2 порожніх місць традиційно не буде – почнеться творчий вечір Алессандро Барікко. Всесвітньо відомий італійський письменник  - цьогорічний Почесний гість Книжкового Арсеналу, якщо ви не знали.

Після закінчення майстер-класу матимете вільну годину. Між 17-00 і 18-00 на Книжковому Арсеналі відбудеться чимало цікавих заходів: презентація нового роману Ірени Карпи, круглий стіл Завена Баблояна «Українська е-книжка в пошуках сенсу: за яку ціну та якою ціною» та розмова про нову книжку Миколи Рябчука.

А вже о 18-00 швидко прямуємо до зали 2, де відомий французький письменник Жерар де Кортанз прочитає лекцію про Фріду Кало. Між іншим, Жерар де Кортанз очолює «Folio Biographies», імпринт найбільшого французького видавництва «Gallimard».

В неділю 7 жовтня виступатиме чимало авторів журналу «ШО».
 
Галина Крук проведе майстерню з перекладу польської поезії – о 12-00 в Камерному залі. А ще вона читатиме поезію в колі друзів-поетів в залі 1 – початок о 13-00.

 
До речі, з 14-00 в цьому ж залі читатимуть Григорій Семенчук, Дмитро Лазуткін, Остап Сливинський, Богдана Матіяш, Катя Бабкіна та інші молоді чудесні поети.

Вечорами пам’ятайте про концерти за участі Тараса Прохаська, Сергія Жадана та Юрія Андруховича в рамках проекту «Складносурядні». В касах іще залишилося трохи квитків, тому поспішайте.


Також 4, 5 і 6 жовтня відбуватимуться діалоги Спеціального проекту Книжкового Арсеналу «Обмін речовин». Всі охочі зможуть підслухати годинні діалоги Юрія Андруховича і Тараса Прохаська, Сергія Жадана та Ірени Карпи, Любка Дереша та Іздрика.


підготувала Ірина Славінська "ШО"
Джерело: Журнал "ШО"



Оголошення від Ірини Славінської.

Увага. В програму внесено 5 ДУЖЕ важливих правок - скасовано 1 захід і щось змістилося на годину туди-сюди. Зайдіть на AppStore, закачайте додаток "Книжковий Арсенал - і буде вам щастя, бо там усе оновлюється в режимі реального часу... https://sites.google.com/site/afisha044/



КНИЖКОВИЙ АРСЕНАЛ
ОНОВЛЕНА ПРОГРАМА

4 ЖОВТНЯ, четвер

11.00 / Зал №1 / «Промо та продаж книги в традиційних книгарнях», координатор — Вікторія Руденок:
11.00–12.15. Круглий стіл із неймингу та брендингу «Хоробрий Лев на видавничому горизонті України». Учасники: Мар’яна Савка, головний редактор «Видавництва Старого Лева»; Михайло Степанський, фахівець із брендингу.
Модератор: менеджер видавничих та медійних проектів Михайло Маргуліс.
12.20–13.00. Промо дитячої книги. Тетяна Мезинова, бізнес-консультант, керівник творчої майстерні.
13.00–13.40 Благодійні проекти — варіації на тему красивого PR. Володимир Чеповий, бізнесмен, автор книги «Перекресток».
13.45–14.20. Дизайн рекламних матеріалів. Ірина Сергієнко, керівник дизайн-агенції «Shade».
14.25–15.00. Парадокс часу. Ефективність планування. Юлія Бойко,бізнес-тренер, консультант компанії BogushTime Technologies.

11.00–11.50 /Зал №2/. Всеукраїнський благодійний фонд Україна-ЮНЕСКО представляє книгу Бориса Черкаса «Синьоводська битва 1362 року».
11.00 / Зал №3 / Презентація видавничого проекту «Князі Радзівіли» (видавництво «Балтія Друк»)
12.00–13.00 /Зал №2/. Презентація програми ЮНЕСКО «Пам'ять світу» в Україні. Програма ЮНЕСКО «Пам'ять світу» — це міжнародний проект, який бере початок із 1992 року та має на меті забезпечення визнання документальної спадщини, що має міжнародне, регіональне та національне значення. Учасники презентації: Генеральний директор Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Михайлина Л. П., заступник Генерального директора з міжнародного співробітництва Прокаєва В. В., директор Національної історичної бібліотеки Скорохватова А. В., представник Міністерства культури України.
12.00 – 12.40 / Зал №3 /Презентація роману Сергія Германа «Інґе» (Видавництво «Ярославів Вал»)
13.00 – 13.40 / Зал №2 / Презентація книжки «На старт!» за участі Е.Бондаренко (видавництво «Баланс Бізнес Букс»)
13.00–13.40 /Зал №3/. Презентація колекції Сержа Лифаря. Презентує Публічна бібліотека імені Лесі Українки м. Києва, Українська Бібліотечна Асоціація.
14.00–14.50 /Зал №3/. Майстер-клас «Реклама бібліотеки та її послуг», Українська Бібліотечна Асоціація.
14.00–14.50 /Зал №2/. «Джаз Слова» — презентація Володимира Симонова «Танец Пчелы» та «Мария и Иисус», видавництво «АДЕФ-Україна».
14.30–15.30 /Журнальний Зал/. Жінки і мова: розмова про політику вживання фемінітивів. За участі Олени Синчак, Галини Ярманової. Модерує Катерина Міщенко.
15.00–16.00 /Графік-Кафе/. Воркшоп легенди фінського коміксу Ілпо Коскели. «Комікси як інструмент освіти для вчителів і батьків».
15.00 – 15.40 / Зал №1 / Володимир В’ятрович. «Історія з грифом «секретно». Нові сюжети» (видавництво «Наш Формат»).
15.00 -15.50 / Зал №2/ Лекція «Йога і сексуальність. Таємниці чоловічої та жіночої природи. Сила привабливості». В рамках презентації книги Людмили Копієвської «Йога. Мистецтво жити» (видавництво «Країна Мрій»)
15.00–15.40 /Зал №3/. «Міжнародний обмін інтелектуальними виданнями: проблеми логістики, формування ціни тощо». Круглий стіл Незалежного Альянсу (Росія) та українських видавців і менеджерів книгарень.
15.30–16.50 /Журнальний Зал/. Правнича майстерня для перекладачів (у співпраці з порталом «ЛітАкцент»). За участі фахівця з авторського права Сергія Петренка. Модерують Марина Александрович та Ірина Троскот.
16.00–16.50 /Зал №1/. Спеціальна програма журналу «ШО». Круглий стіл «Українськомовна та російськомовна літератури в Україні: протистояння чи співробітництво?». Модератор — Юрій Володарський.
16.00 – 17.00 / Зал №2 / «Як написати бестселер?». Майстер-клас Юрій Винничук (за сприяння видавництва «Фоліо»).
16.00–16.50 /Зал №3/. Презентація каталогу «Сучасні українські художники» та церемонія нагородження переможців Мистецтвознавчого Конкурсу, що проходив у рамках проекту Стедлі Арт Фундації та видавництва «Родовід». Куратор — Валентина Клименко.
16.00–16.50 /Камерний Зал/. «Переклад — мистецтво втрат. Із досвіду поетичної контрабанди». Майстер-клас із літературного перекладу Марини Бородицької, Григорія Кружкова та Михаїла Яснова.
17.00–18.20 /Журнальний Зал/. Ворог проти чужого: про расизм у науці й суспільстві. Презентація журналів «Спільне», «Політична критика» та книги «Греки, араби і ми». За участі Андрія Рєпи, Ніни Потарської, Василя Черепанина. Модерує Анастасія Рябчук.
17.00–18.00 /Графік-Кафе/. Презентація літературної агенції Vehra (Фінляндія) для видавців. «Документальні книги та навчальні матеріали для міжнародних ринків».
17.00–18.00 /Зал №1/. Юрій Винничук. Презентація нового роману «Танго смерті» (видавництво «Фоліо»)
17.00–19.00 /Зал №2/. Лєна Елтанг. Вечір прози. Спеціальна програма журналу «ШО». Модерує Юрій Володарський.
17.00–17.50 /Зал №3/. Юрій Андрухович. Презентація аудіо-книжки «Лексикон інтимних міст» («Наш Формат»).
17.00–19.00 /Кулінарний майданчик/. Академiя Смаку готує за рецептами Олексія Зіміна.
18.00–19.00 /Камерний Зал/. Зустріч Крістіана Папке, голови австрійського драматургічного конкурсу «Говорити про кордони» для країн Східної Європи, з учасниками.
18.00–18.50 /Зал №1/. 
18.00–20.00 /Зал №3/. «Фотографія у ХХІ столітті. Як читати сучасне зображення» — лекція Михаїла Сідліна (Росія), автора курсу з історії фотографії для Московської Школи фотографії і мультимедіа імені О. Родченка. Презентує PhotoCULT.
18.00–19.00 /Графік-Кафе/. Презентація програми «Модернізація національного міфу» і виставки українського графічного роману «Даогопак» — Максим Прасолов, Олексій Чебикін, Олег Колов.
18.00–19.00 /Кінозал/. Ретроспектива фільмів-екранізацій Анни Стен від Національного центру Олександра Довженка. ПРОВОКАТОР (Його кар'єра / У павутині, УРСР, 1926), реж. Віктор Турін — за романом Олеся Досвітнього «Нас було троє».
18.30–20.00 /Журнальний Зал/. Віра, політика, любов: презентація журналів «Політична критика» і «Простори». За участі Катерини Міщенко, Василя Черепанина, Андрія Рєпи. Модерує Євгенія Бєлорусець.
19.00–20.00 /Кулінарний майданчик/. Майстер-клас Олексія Зіміна, головного редактора журналу «Афиша-ЕДА», автограф-сесія.
19.00–20.00 /Зал №1/. Спеціальний проект Книжкового Арсеналу — «Обмін речовин». Діалог Юрія Андруховича і Тараса Прохаська.

5 ЖОВТНЯ, п’ятниця

11.00 /Зал №1/. «Промо та продаж книг у мережі Інтернет», координатор — Вікторія Руденок:
11.00–12.10. Двадцять чотири маркетинговi тренди: змiни в поведінці споживачів. Валерій Пекар, підприємець, викладач Києво-Могилянської Бізнес-Школи.
12.15–12.55. Робота з лідерами думки на платформі Facebook. Ольга Ларіна, експерт із SMM.
13.00–13.40. Книгарня в Інтернеті: необхідно та вигідно! Павло Руденок, керівник інтернет-книгарні www.bookzone.com.ua
13.45–14.25. Промо інтернет-книгарні. Ігор Бобряков, засновник та технічний директор у JayaDigital.
14.30–15.00. Подія + промо в Інтернеті = створення унікального контенту. Вікторія Руденок, директор з розвитку книгарні «Читайка».
11.00–13.00 /Графік-Кафе/. Секцiя коміксів — майстер-клас Сімо Койвунена, автора книги «The Comics school», співзасновника фестивалю анімації Animatricks для вчителів.
12.00–12.50 /Зал №2/. Презентація книги Нобелівського лауреата Елінор Остром «Керування спільним. Еволюція інституцій колективної дії». Переклад Тетяни Монтян. Презентує інформаційно-аналітична агенція «Наш час».
13.00–13.50 /Зал №3/. Презентація книги Олени Кашуби-Вольвач «Олександр Богомазов. Автопортрет», видавництво «Родовід».
14.00–14.40 /Зал №2/. Презентація книги Володимира Гінди «Український спорт під нацистською свастикою», «АДЕФ-Україна».
14.00–14.40 /Зал №3/. Презентація книги «Забудова Києва доби класичного капіталізму», видавництво «Варто».
15.00–16.20 /Журнальний Зал/. Презентація проекту «Праця та робітничий рух в Україні» і показ фільму «Херсонський машинобудівний завод». За участі Анастасії Рябчук, Віталія Атанасова.
15.00–15.30 /Зал №1/. Презентація видавничого дому «АДЕФ-Україна».
15.30–16.30 /Зал №1/. Презентація книги Ірини Рєзник «Обід із послами».
15.00–15.40 /Зал №3/. Видавництво «КСД» презентує Біблію з ілюстраціями Сальвадора Далі.
15.00–15.40 /Зал №2/. Спеціальна програма журналу «ШО». Круглий стіл «Сучукрліт: як змусити себе її читати». Модератор — Ірина Славінська.
16.00–16.45 /Зал №2/. Прес-конференція Почесного Гостя Книжкового Арсеналу — всесвітньо відомого італійського письменника Алессандро Барікко, за підтримки Італійського інституту культури у Києві та компанії fedoriv.com.
16.00–16.50 /Зал №3/. Презентація антології сучасної ізраїльської поезії «І покоління приходить» від видавництва «Дух і Літера» за участі видавців, перекладачів Богдани Матіяш, Юрія Андруховича, Наталки Білоцерківець.
16.30–17.30 /Журнальний Зал/. Сваволя слова: розмова про перекладність непристойного та читання текстів 5 числа «Просторів» — «Віра, порно, любов». За участі Олександри Григоренко, Олесі Камишникової, Сергія Оржеховського. Модерує Ірина Собченко.
17.00–18.00 /Графік-Кафе/. Презентація графічного роману французького художника Давида Б. «Священная болезнь». Дмитрій Яковлєв, куратор Бумфесту і голова видавництва «Бумкнига» (Санкт-Петербург).
17.00–17.50 /Зал №1/. Школа паперу/PaperSchool від Arctic Paper SA — один із провідних європейських виробників пухких книжкових і поліграфічних сортів паперу. У Школі Паперу можна дізнатися цікаву й корисну інформацію про матеріал, який ви використовуєте щодня, — папір, його виникнення, виробництво, різновиди та застосування.
17.00–20.00 /Кулінарний майданчик/. Трибют Дарії Цвек. За рецептами легендарної української кулінарки готують кухарі Академії Смаку та ентузіасти.
17.00–17.50 /Зал №2/ Спеціальний проект Книжкового Арсеналу — «Обмін речовин». Діалог Любка Дереша та Юрія Іздрика.
17.00 – 17.50 / Зал №3 / «Як написати бестселер?». Майстер-клас Ірен Роздобудько.
17.0–18.00 /Камерний Зал/. «Українська література для росіян: оманлива близькість». Перекладацька майстерня Завена Баблояна.
17.40–19.00 /Журнальний Зал/. Ерос і спорт: презентація 4 числа «Політичної критики» та спеціального номера «Просторів» — «Ерос 2012». За участі Катерини Міщенко, Олексія Радинського, Лесі Кульчинської. Модерує Василь Черепанин.
18.00–19.00 /Зал №1/. Юрій Андрухович. Презентація українського перекладу прози Бруно Шульца «Цинамонові крамниці». Модерує Іван Малкович (видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»)
18.00–18.40 /Зал №2/. Прес-конференція Почесного Гостя Книжкового Арсеналу — зірки сучасної інтелектуальної літератури Йозефа Вінклера — за підтримки Австрійського Культурного Форуму в Україні та літературно-мистецького журналу «Простори».
18.00–19.00 /Зал №3/. Лєна Елтанг. Вечір поезії. Українські переклади Маріанни Кіяновської. Спеціальна програма журналу «ШО».
18.00–19.00 /Кінозал/. Ретроспектива фільмів-екранізацій Анни Стен від Національного центру Олександра Довженка. «Білий орел» (РСФСР, 1928), реж. Яків Протазанов — за новелою Леоніда Андрєєва «Губернатор».
19.00 – 20.00 / Зал №1 / Вручення Премії ім. Григорія Сковороди — відзнаки Посольства Франції в Україні за кращий переклад із французької мови на українську. Презентує Французький Інститут в Україні.
19.00 – 20.00 / Зал №2 / ЙОЗЕФ ВІНКЛЕР. Презентація книги «Вивезена» Йозефа Вінклера, Почесного Гостя Книжкового Арсеналу, зірки сучасної інтелектуальної літератури, за підтримки Австрійського Культурного Форуму в Україні та літературно-мистецького журналу «Простори», за сприяння видавництва «Критика».
19.00 – 20.00 / Зал №3 / Презентація збірки критичних портретів українських письменників «Літературна дефіляда» видавництва «Темпора» за участі авторів. Модератор: Володимир Панченко.

6 ЖОВТНЯ, субота

11.00 – 11.40 / Зал №1 / Презентація книжки «Терапія злочину» Зігмунда Мілошевського (видавництво «Урбіно»).
11.00–13.00 /Зал №2/. Лекція відомого російського письменника, лауреата цьогорічної премії «Новая словесность» Андрія Аствацатурова «Герой в современной русской прозе» — спеціальна програма журналу «ШО».
11.00 /Зал №3/. Презентація нових книжок авторів КСД – Міла Іванцова, Макс Кідрук,Андрій Кокотюха, Дара Корній.
11.00 / Камерний Зал / Презентація книги мемуарів Джорджа Буша-молодшого «Ключові рішення» (видавництво «Брайт Стар Паблішінг»)
12.00 – 12.40 / Зал №1 / Презентація романів від літературної агенції «Піраміда». Володимир Даниленко «Тіні в маєтку Тарновських», Петро Яценко «Січкарня».
12.00 – 12.40 / Зал №3 / Презентація книги прози Дзвінки Матіяш «Історії про троянди, дощ і сіль» (видавництво «Темпора»).
12.00–13.00 /Кінозал/. Лекція «Комікси — як кіно на папері» — Павел Хіхус, завідувач кафедри коміксів і манги Університету «Синергія» (Москва), фундатор міжнародного фестивалю мальованих історій «КомМиссия», автор і видавець.

12.00 – 12.40 /Камерний Зал/. Сергій Бакуменко читає вірші зі своєї збірки «Страшно-Смешно». 
12.00 – 12.40 / Журнальний Зал / Презентація українських перекладів світових бестселерів, присвячених «Apple»:«Безумно просто» КенаСігала, «Apple зсередини» Адама Лашінскі, «Стів Джобс» Волтера Айзексона (видавництво «Брайт Стар Паблішінг»).
13.00–14.00 /Зал №1/. Єлена Макарова. Презентація книги «Фридл», видавництво «Новое Литературное Обозрение».
13.00–15.00 /Зал №2/. Леонід Юзефович. Майстер-клас «Як стати успішним письменником? Вчимося писати сценарії на власні тексти та просувати себе за кордоном» — спеціальна програма журналу «ШО».
13.00–13.50 /Зал №3/. Презентація книжки «Морквяний лід» Андрія Бондара (видавництво «Нора-Друк»).
13.00–14.00 /Камерний Зал/. Читання австрійської прози та поезії за участю лекторки OEAD Вери Фабер, Марка Бєлорусця та ін.
13.00-14.00 / Журнальний Зал / Вікторія Ломаско (Москва). Лекція «Зображення протесту. Графіка у авангарді. Історія протестної і/або соціальної графіки». Розмова про жанр судового репортажу, виставку «Хроніки опору». 
13.15–14.15 /Графік-Кафе/. «Як створити повний метр у графічній прозі» — майстер-клас художника мальованих історій Константина Комардіна — одного з найвідоміших коміксистів Росії, автора повнометражної і короткометражної графічної прози.
14.00–16.00 /Журнальний Зал/. Перекладати подібне: українсько-польська майстерня. Модерує Олександра Братчук.
14.00–14.50 /Зал №1/. Як знайти гроші на видання книги. Презентація проекту «Спільнокошт», Big Idea.
14.00–14.40 /Зал №3/. Олександр Бойченко. Літературознавство з людським обличчям («Meridian Czernowitz»).
14.00–16.30 /Кінозал/. Презентація книги Макса Імдаля «Опыт другого видения» видавництва «Дух і літера» з показом німецьких документальних фільмів про художників: «Поезія деконструкції» Гюнтера Юккера (Міхаель Клут.WDR/arte, 2007, 44 хв.), «Бачення — це мислення» Річарда Серра (Марія Анна Таппайнер. 3 Sat/WDR/ZDF, 2006, 45 хв.).
14.00–17.00 /Камерний Зал/. Ярмарок «Голос Вулиць» та проект «Спільнокошт» презентують проекти, пов’язані з темою видавничої діяльності. Гості та учасники фестивалю зможуть підтримати уподобаний проект і дізнатися на конкретних прикладах, як можна реалізовувати власні ідеї за допомогою практики crowd funding.
15.00–15.50 /Зал №1/. Круглий стіл «Досвід crowdsourcing у сучасному українському книговиданні». Модерує Антон Білецький.
15.00–16.30 /Зал №2/. АЛЕССАНДРО БАРІККО. Творчий вечір Почесного Гостя Книжкового Арсеналу — всесвітньо відомого італійського письменника Алессандро Барікко. За підтримки Італійського інституту культури в Києві та компанії fedoriv.com.
15.00–15.50 /Зал №3/. Олександр Ірванець. Зустріч із читачами (видавництво «Фоліо»).
16.00–18.00 /Кулінарний майданчик/. Майстер-клас істориків і кулінарів Ольги та Павла Сюткіних, автограф-сесія
16.00–16.40 /Зал №1/. Лариса Денисенко. Презентація роману «Відлуння: від загиблого діда до померлого» (КСД).
16.00–17.00 /Зал №3/. Валерій Шевчук. Зустріч із читачами та презентація нового роману «Птахи з невидимого острова» (видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»). Модератор Іван Малкович.
16.30–17.00 /Зал №2/. Автограф-сесія Алессандро Барікко — Почесного гостя Книжкового Арсеналу. За підтримки Італійського інституту культури у Києві та компанії fedoriv.com.
16.30–17.30 /Журнальний Зал/. Перекладати подібне: дискусія та читання. За участі Анетти Камінської, Богдана Задури Галини Крук, Остапа Сливинського, Василя Лозинського. Модерує Олександра Братчук.
17.00–17.50 /Зал №1/. Ірена Карпа. Презентація роману «З роси, з води, з калабані» (КСД).
17.00–17.50 /Зал №2/. Круглий стіл «Українська е-книжка в пошуках сенсу: за яку ціну та якою ціною». Модератор — Завен Баблоян.
17.00–17.40 /Зал №3/. Микола Рябчук, Олексій Гарань. Презентація книги «Україна. Авторитарна консолідація» (видавництво «К.І.С.»).
17.00–18.00 /Кінозал/. Національний центр Олександра Довженка представляє книгу одного з корифеїв української мультиплікації Євгена Сивоконя «Из невошедшего», видану до його 75-річчя. Зустріч із автором і ретроспективний показ кращих мультфільмів режисера, серед яких «КомпроМікс» (2002), «Засипле сніг дороги...» (2005), «Врятуй і збережи» (2008) та ін.
17.30–19.00 /Журнальний Зал/. Презентація журналу «Спільне»: нова соціальна критика в Україні. За участі Володимира Іщенка, Ігоря Самохіна. Модерує Анастасія Рябчук.
18.00–18.50 /Камерний Зал/. Зустріч блокнотної майстерні «Папінарубашка» з художниками-фрілансерами для залучення молодих художників до створення авторських блокнотів, присвячених письменникам.
18.00–18.50 /Зал №1/. Спеціальний проект Книжкового Арсеналу — «Обмін речовин». Діалог Сергія Жадана та Ірени Карпи.
18.00–19.30 /зал №2/. Жерар де Кортанз. Лекція про Фріду Кало, мистецтво та літературу, і біографічний жанр Почесного гостя Книжкового Арсеналу Жерара де Кортанза — відомого французького письменника і критика, голови Folio Biographies, імпринту найбільшого французького видавництва Gallimard. За підтримки Французького Інституту в Україні.
18.00 – 18.50 / Зал №3 / Презентація книги «27 регіонів України». Учасники: Валентин Бадрак, Юрій Винничук, Тимур Литовченко, Віталій Шлайфер, Валерій Шевчук, Катерина Бабкіна, Н. і О. Шевченки, Володимир Барна, Любко Дереш та ін. (видавництво «Фоліо»).
18.00–20.00 /Кінозал/. Ретроспектива фільмів-екранізацій Анни Стен від Національного центру Олександра Довженка. «Убивця Дмитрій Карамазов» (Німеччина, 1931), реж. Федір Оцеп — за романом Федора Достоєвського «Брати Карамазови». «Ми знову живі» (Воскресіння, США, 1934), реж. Рубен Мамулян — за новелою Льва Толстого «Воскресіння».
19.00–20.00 /Журнальний Зал/. «Втіха споглядання»: презентація українського видання збірки оповідань Франца Кафки «Споглядання», стилізованого під першодрук 1912 р. Читатиме автор концепції видання та перекладач Василь Лозинський. Модерує Андрій Рєпа.
19.00 – 19.40 / Камерний Зал / Презентація роману «Море для шульги» Павла Коробчука.

7 ЖОВТНЯ, неділя

11.00–11.50 /Зал №1/. Презентація книги «М’якуш, або Антологія смакової поезії» (видавництво «Фоліо»).
11.00–13.00 /Журнальний Зал/. Українсько-польські перекладацькі майстерні: планування діяльності на 2013 р. Модерує Олександра Братчук.
11.00–12.00 /Зал №3/. Презентація 2-томника «Єврейська цивілізація. Оксфордський словник», видавництво «Дух і Літера». Виступ клезмер-бенду.
11.00–12.00 /Камерний Зал/. «Як працювати з джерелами для написання історичного роману» — майстер-клас Тимура та Олени Литовченків (видавництво «Фоліо»).
12.00—13.00 /Графік-Кафе/. Презентація коміксу за романом «Ворошиловград» Сергія Жадана.
12.00–13.00 /Зал №3/. Презентація книжкової серії «Bibliotheca Clementina» видавництва «Дух і Літера». У серії видаються твори найвпливовіших християнських мислителів ХХ–ХХІ століть.
12.00–12.50 /Зал №2/. Презентація нової книжки Наталки Сняданко «Амаркорд», а також її перекладів із німецької — Ельфріде Єлінек «Піаністка» та Герти Мюллер «Гойдалка дихання» (видавництво «Фоліо»).
12.00–12.50 /Камерний Зал/. Перекладаємо польських поетів. Майстерня Галини Крук.
12.00–14.00 /Кінозал/. «Історія знаменитих фотографічних ілюстрацій». Лекція Вікторії Мироненко, PhotoCULT.
13.00–13.50 /Зал №1/. Поетичні читання. Галина Крук та її друзі.
13.00–13.50 /Зал №2/. «Оргазм на світанку» — презентація книг Робера Мюшамбле «Оргазм і Захід» та Крістофера Раєна й Касільди Джети «Світанок сексу» за участі перекладачів Ірини Славинської та Вікторії Наріжної. Модератор — Лесь Белей (видавництво «Темпора»).
13.00–14.30 /Зал №3/. Проект Діани Клочко «Майбутнє вже прийшло» — автори і видавці розповідають про свої майбутні книги. Презентація запланованих альбомів «Сергій Параджанов. Колаж, асамбляж, предмет», «Валерій Ламах. Книги схем» (видавництво «Дух і Літера») та ін.
13.00–13.50 /Камерний Зал/. Перекладаємо непристойне. Майстерня Ірини Собченко.
14.00–15.00 /Журнальний Зал/. Свобода, переклад, солідарність: дискусія про переклад як політичну стратегію. За участі членів Творчої спілки перекладачів та письменників. Модерує Катерина Міщенко.
14.00–14.50 /Зал №1/. Читання від «Meridian Czernowitz». Учасники: Катя Бабкіна, Ірина Вікирчак, Богдана Матіяш, Дмитро Лазуткін, Остап Сливинський, Христя Венгринюк, Григорій Семенчук.
14.00–14.50 /Камерний Зал/. Перекладаємо Бориса Акуніна. Майстерня Олександра Михеда.
14.00–14.50 /Зал №2/. Перформанс «Україна. Точка G» за мотивами книжки Альони Сибірякової.
14.00–14.50 /Кінозал/. Лекція «Льюїс Керрол: література і фотографія», презентує PhotoCULT.
15.00–15.50 /Зал №1/. «Як написати бестселер?». Майстер-клас Лариси Денисенко.
15.00–15.40 /Зал №2/. Презентація музичного диску Ореста Лютого "А я — не москаль” та роману "Доба” про Ореста Лютого («Наш Формат»).
15.00–15.50 / Камерний Зал / Перекладаємо Льюїса Керрола. Перекладацька майстерня Вікторії Наріжної.
15.00–16.30 /Кінозал/. «Як оживити книгу: особливості інтерактивного формату». Майстер-клас для ілюстраторів від «Гловберрі Букс». Досвідом діляться директор видавництва Ольга Черепанова, креативний продюсер анімаційного проекту «Микита Кожум’яка» та інтерактивного проекту «Радугони» Сергій Гаврилов, а також режисер анімації Костянтин Федоров.
15.00–16.30 /Зал №3/. Гете-Інститут презентує «Трибуну ідентичності» — дискусію про проект «PLUSMINUS 20», у рамках якого були записані інтерв’ю з різноманітними митцями та інтелектуалами у Східній Європі та Центральній Азії, в яких ішлося про вплив соціальних та політичних змін на їхнє життя. Учасники: Алевтина Кахідзе, Кармела Цепколенко, Олександр Ірванець, Микола Рябчук, Серій Жадан, Олександр Доній, Артур Клінау.
16.00–18.00 /Кулінарний майданчик/. Майстер-клас Влада Піскунова, автограф-сесія.
16.00–16.40 /Зал №1/. Презентація видань Національного центру Олександра Довженка (реліз dvd-колекції українського німого кіно «Коло Дзиґи» — «Людина з кіноапаратом» (1929) Дзиґи Вертова та «Навесні» (1929) Михайла Кауфмана, а також спеціального релізу, підготовленого до Книжкового Арсеналу 2012 — dvd-фільму «Два дні» (1927) Георгія Стабового, найвизначнішої української психологічної драми 1920-х років, першого українського фільму, що потрапив у прокат США).
16.00–18.00 /Зал №2/. «Забути страх» — зустріч із художнім редактором «Критики політичної», головним куратором 7-ї Берлінської бієнале Артуром Жмієвським. За участі Олексія Радинського, Лесі Кульчинської. Модерує Василь Черепанин.
17.00–18.00 /Кінозал/. «Комікс як жанр у мистецтві. Від петрогліфів до Супермена». Лекція Володимира Морозова, арт-директора видавництва Zangavar (Москва). Зародження жанру — Little Nemo, Krazy Kat, Prince Valiant, Calvin and Hobbes, і далі — епоха супергероїв від кінця 1930-х років, японська і французька гілки.
17.00–17.40 /Зал №1/. Вручення призів переможцям ЛітКвесту від Obreey і PocketBook.



Група програми журналу "ШО" на КА у Facebook:

"Обмін речовин": спеціальний проект Книжкового Арсеналу


0 коментарів

Залишити коментар

avatar