19 Квітня 2024, 11:56 | Реєстрація | Вхід
/ 25 вересня - 28 жовтня: Фестиваль екологічної урбаністики «Акумулятор» 2012 (м. Харків) - 26 Вересня 2012

25 вересня - 28 жовтня: Фестиваль екологічної урбаністики «Акумулятор» 2012 (м. Харків)

Категорія: «Фестивалі»
Дата: 26 Вересня 2012 (Середа)
Час: 13:22
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1249



Фестиваль екологічної урбаністики «Акумулятор» уперше відбувся в Харкові, в серпні минулого року. Головною ідеєю фестивалю було за допомогою актуального мистецтва започаткувати дискусію, присвячену проблемам міста – його розвитку, його занепаду, його перспективам. Художники, письменники та музиканти з різних міст України та Польщі говорили про проблеми екології та збереження історичних пам’яток, архітектуру та інтеграцію міського ландшафту в художній простір. Головним майданчиком минулорічного фестивалю було обрано приміщення старого харківського цирку, що є певною метафорою старого Харкова – з його надзвичайно потужним та насиченим культурно-історичним минулим та доволі неоднозначним сьогоденням.
  
Події фестивалю викликали доволі потужний резонанс, як у змі, так і серед глядацької аудиторії. Разом із тим більшість проблем, озвучених під час першого фестивалю, зокрема проблеми збереження старих будівель, вирубки зелених насаджень, загалом – проблеми гармонійного розвитку міського середовища, на жаль, і надалі лишаються для Харкова більш ніж актуальними, потребуючи нашої безпосередньої участі й солідарності. Тож організатори вирішили продовжити свою ініціативу й цього року. 

Втім, цьогорічний «Акумулятор» буде дещо відрізнятися від минулорічної акції. Перш за все – форматом проведення. Цього року оргкомітет вирішив проводити фестивальні акції протягом цілого місяця. Тож на харків’ян у жовтні очікує надзвичайно цікава та насичена програма. Зокрема, в межах фестивалю планується концерт, присвячений дню захисту тварин, серія художніх виставок у вітринах магазинів, міський вело-квест, серія лекцій на екологічну тематику, цикл урбаністичних перформансів від Романа Мініна та групи «SVITER», презентація нового альбому Сергія Жадана й групи «Собаки в Космосі» та багато інших акцій.

Оргкомітет традиційно закликає до співпраці всіх небайдужих, наголошуючи на тому, що проблеми, якими займається «Акумулятор», є нашими спільними проблемами і потребують спільної участі. 
 
Програма фестивалю екологічної урбаністики «Акумулятор» - 2012.
25 вересня - 28 жовтня, м. Харків

25 вересня, "ЄрміловЦентр"

- Відкриття виставки "4-й блок"

5 жовтня, "ЄрміловЦентр"

- Прес-конференція
- Відкриття фестивалю
- Концерт, присвячений дню захисту тварин, за участі груп:
"Jacuzzi project" (Дніпропетровськ), "Zapaska" (Київ), "Indirekt" (Одеса), "Michael Circle Meat"(Луганськ)

6 жовтня

Відкриття серії художніх виставок у вітринах магазинів

11 жовтня, Арт-клуб "Корова"

- Презентація нового альбому Сергія Жадана та групи "Собаки в космосі"

13 жовтня, Галерея "АВЕК"

- Вело-фото-полювання
- Кінопоказ, присвячений вело-руху в Європі

20 жовтня, Ринок Барабашово

- Відкриття галереї "ОПТ-арт"

21 жовтня

- Цикл урбаністичних перформансів (Роман Мінін, група "SVITER") 

23 жовтня, "ЄрміловЦентр"

Майстер-клас із виготовлення рекламної брендованої продукції (футболки, афіші, флаєри)

27 жовтня, "ЄрміловЦентр"

Закриття фестивалю:

- Підведення підсумків інтерактивного конкурсу на найгіршу міську рекламу.
- Дискусійний круглий стіл за участі провідних дизайнерів, архітекторів, журналістів, присвячений проблемі естетики реклами в міському середовищі та проблемі інформаційного сміття.
- Концерт електронної музики, за участі груп: Anna Munster and Silvia Maggi (Берлін), "Тени туи" (Харків), Гоша Потопальский (Київ), Андрей Кириченко (Харків), Pandub Bear (Дніпропетровськ) + спеціальний нічний проект "Сонна музика"(Київ).

28 жовтня, Еко-парк "Фельдман"

Вело-Halloween



Група фесту Вконтакті: http://vk.com/accumulator_fest


0 коментарів

Залишити коментар

avatar