28 Березня 2024, 12:59 | Реєстрація | Вхід
/ 12-16 вересня: 19. Форум видавців у Львові. [Програми заходів для завантаження] - 10 Вересня 2012

 12-16 вересня: 19. Форум видавців у Львові. [Програми заходів для завантаження]

Категорія: «Фестивалі»
Дата: 10 Вересня 2012 (Понеділок)
Час: 12:01
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 2678



 
12-16 вересня 2012 року відбудеться найбільша книжкова подія року - 19. Міжнародний книжковий «Форум видавців у Львові».

Цього року Форум очікує близько 800 учасників з України, Польщі, Росії та Європи, які презентуватимуть останні новинки книговидання, проводитимуть автограф-сесії, майстер-класи, обговорення та дискусії. Традиційно під час відкриття Форуму видавців відбудеться нагородження переможців премії «Найкращої книги Форуму-2012».


7. Львівський міжнародний літературний фестиваль відправлятиме гостей у мандри світом та часом, адже 2012 літературно-фестивальний рік робить акцент на трьох елементах – на подорожах та на двох вагомих постатей літературного процесу – поеті-філософу Григорії Сковороді і письменнику-художнику Бруно Шульцу.

Підтримуючи тему подорожей, фестиваль очікує на гостей із різних міст України та 16 країн світу: Австралії, Австрії, Великобританії, Грузії, Латвії, Македонії, Норвегії, ПАР, Польщі, Росії, Сербії, Словаччини, США, Хорватії, Чехії та Швеції. Письменники знайомитимуть відвідувачів із культурними традиціями, літературними особливостями країн, зі своїми творчими новинками та планами.

Головний гість 7. Фестивалю – британський письменник DBC Pierre. Лауреат Букерівської премії, яку він отримав за свій роман «Vernon God Little». Спеціально до Форуму українська перекладачка Галина Шиян готує переклад останньої книжки письменника «Світло згасло у Країні Див» за літературною редакцією Юрія Андруховича, який і представить ДіБіСі П’єра фестивальній публіці.

Вже відомі перші спеціальні гості Літфесту. Це сербська письменниця, драматург та театральна режисерка Віда Огнєнович, один із найвідоміших у світі на сьогодні польських поетів Адам Загаєвський, австрійський письменник, журналіст і перекладач Мартін Поллак, а також польський письменник, драматург та есеїст Генрик Гринберг.


  

Окрім того, відбуватимуться й фестивалі в межах фестивалю: цьогорічна новинка – фестиваль літературних фестивалів «Контекст», фестиваль «Бруно Шульц: до 120-річчя від дня народження і 70-річчя трагічної загибелі», Фестиваль «Від Сковороди до Сковороди:: 290 років від дня народження», а також фестиваль перекладів «TRANSLIT». І, звичайно ж, не обійдеться без «Ночі поезії та музики нон-стоп».

  

На гостей Форуму видавців та Літфесту чекають також виставка всесвітньо відомого іспанського ілюстратора Пабло Амарго, вистава за віршами нобелівського лауреата Томаса Транстреммера та багато інших літературно-мистецьких заходів.


Серед учасників Форуму видавців - 2012 й Літературний портал «LITFEST»

В рамках Форуму видавців, 14-го вересня (з 17:00 по 17:45) відбудеться "Публічна інтеракція: Культурні проекти порталу «LITFEST» (Київ)"

Учасники проекту: Поліна Городиська (м. Київ), Юлія Броварна (м. Вінниця), Мирослав Лаюк (м. Київ), Олександра Очман (м. Дніпропетровськ), Лариса Радченко (м. Львів), Ірина Шувалова (м. Київ), Андрій Шадрин (м. Київ) та інші.

Місце: Духовний театр «Воскресіння», Чорний зал.
Адреса: м. Львів, пл. Ген. Григоренка, 5. 

Вхід на подію - вільний.



«LITFEST» із презентацією своїх культурних проектів (Проект «Поетична пошта», Міжнародний фестиваль відеопоезії «CYCLOP», Поетична збірка «Лит-Ё») також братиме участь у Першому Фестивалі літературних фестивалів «Контекст»


Даний проект спрямований на об’єднання працівників у сфері літературного менеджменту, фахівців видавничої сфери, авторів, перекладачів, аніматорів, журналістів для спільного і відкритого обговорення тенденцій в літературному середовищі, а також створення дієвого плану підтримки і розвитку літературного процесу в Україні. 

Щовечора на гостей Фестивалю чекають презентації культурних подій і заходів від організаторів літературних та мистецьких фестивалів, письменників, журналістів, перекладачів та інших українських й іноземних гостей. 
 
Ще однією складовою «Контексту» стануть воркшопи, які проводитимуть експерти із культурного менеджменту 8-ми країн світу: України, Польщі, Чехії, Словаччини, Іспанії, Латвії, Росії та Грузії. Під час триденних воркшопів запрошені професіонали ділитимуться із учасниками фестивалю досвідом організації масштабних літературних та мистецьких заходів, разом шукатимуть нові творчі підходи для втілення актуальних культурних проектів та представлення їх аудиторії, обговорюватимуть питання розвитку мистецького й літературного середовища на прикладах своїх країн та міст. Серед них знаний австрійський письменник Мартін Поллак, програмний директор Краківського бюро фестивалів Урсула Хвальба (Польща), головний редактор видавництва «Vetrne Mlyny» Луціє Регорікова (Чехія), співзасновник ГО «Культурна ініціатива» Данііл Файзов (Росія), продюсер музично-поетичного фестивалю «Співаючі поети» Славомір Бахура (Словаччина) та багато інших. 
 
У пошуках творчого натхнення та ідей учасники також дискутуватимуть про різні літературні й культурні проблеми сучасності, організаційні деталі та особливості проведення своїх акцій – про все, що здаватиметься важливим і наболілим у галузі літературно-організаторської діяльності. 
 
Першим результатом п’яти днів воркшопів, дискусій, обговорень та інтеракцій буде створення першого в Україні Довідника літературних подій, що фактично стане путівником знаковими літературними та літературно-мистецькими заходами країни. Окрім того, у довіднику будуть надруковані 15 есе відомих українських письменників – постійних учасників та організаторів багатьох знаних літературних акцій. 
 
Продовженням фестивалю стане створення в Україні єдиної літературної мережі, яка дасть можливість краще взаємодіяти усім гравцям літературної сфери, вільно співпрацювати та продукувати ідеї, переходячи зі стадії конкуренції чи ігнорування на стадію партнерства, аби спільними зусиллями розвивати українську літературу та літературну діяльність. 



Програми окремих фестивалів 
в рамках 19. Форуму видавців у Львові 
для завантаження.

До програм можуть бути внесені певні зміни!


1 коментарів

avatar
Форум видавців - 2012: враження та відгуки Надії Агафонової та Ксани Коваленко. [+ ФОТО] http://litfest.ru/news/2012-09-20-2262

Залишити коментар

avatar