29 Березня 2024, 00:13 | Реєстрація | Вхід
/ 6 червня: Літературний вечір Любко Дереша (м. Київ) - 6 Червня 2012

6 червня: Літературний вечір Любко Дереша (м. Київ)

Категорія: «Події»
Дата: 06 Червня 2012 (Середа)
Час: 11:10
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1188



6 червня в Шоколадному домі пройде презентація нової книги Любко Дереша.

6 червня в рамках проекту «Апокаліпсис та Відродження в Шоколадному будинку» пройде літературний вечір, на якому Любко Дереш представить новий роман «Голова Якова». Гості заходу також стануть свідками артистичного перформансу Ути Кільтер, художниці та арт-критика, яку Кіра Муратова назвала «одеською Гретою Гарбо». Захід організовано Mironova Gallery спільно з видавництвом «Клуб сімейного дозвілля».

На заході Любко Дереш прочитає обрані частини зі своєї нової книги. Потім гостям запропонують обговорити літературний твір, який автор визначає, як алхімічну комедію. За сюжетом головний герой роману, геніальний композитор Яків, повинен написати гімн-симфонію до відкриття Євро-2012. Замовники симфонії впевнені, що тільки Яків спроможний створити музику, яка стане прологом до мелодії Апокаліпсису. Щоб знайти потрібні звуки, Якову доведеться зіграти на найприхованіших струнах душі, а можливо – померти та народитися знову.
 
Учасники презентації обговорять апокаліпсис та відродження мистецтва, але вже не візуального, а літературного. Перфоманс Ути Кільтер стане передмовою до дискусії про роман Дереша. Актриса представить пластичну та вокальну імпровізацію на тлі відео ряду. Глядачам запропонують взяти участь в артистичному дійстві.
 
Любко Дереш про свій твір: «За царя Гороха, коли людей було трохи, роман «Голова Якова» носив назву «Як стати Богом і не заплакати». Тоді я ще не знав, що цей роман стане для мене однією з найзапекліших (і найтриваліших) робіт над літературним твором. За п’ять років, поки писався роман, я встиг зненавидіти літературу, простити їй все і знову полюбити, заблукати у власному творінні і щасливо віднайтися, врешті, розчинити готовий уже роман «Як стати Богом…» в кислоті і випити, в кращих традиціях 60-х, цю юшку до дна. Рукописи хоч і не горять, зате добре розчиняються».
 
На сьогоднішній день Любко Дереш є одним з найвидатніших українських письменників сучасності. У нашій країні його творчість має безліч шанувальників, його позитивно оцінюють критики та письменники. Більшість творів автора перекладено на німецьку, польську, італійську, французьку та сербську мови. Перший роман «Культ» був презентований на Лейпцизькому книжковому ярмарку в 2005 році.

Проект «Апокаліпсис та Відродження в Шоколадному домі» проходить в рамках паралельної програми ARSENALE 2012, першої Київської міжнародної бієнале сучасного мистецтва. 

Ідеолог проекту «Апокаліпсис та Відродження в Шоколадному домі» – Олег Кулик
Куратори проекту: Костянтин Дорошенко та Анастасія Шавлохова
Со-організатор проекту – Київський національний музей російського мистецтва. 

Захід підтримують: провідне українське ділове видання «Коммерсант», «Harper’s Bazaar», журнал про моду без кордонів, і «Esquire», журнал про стиль життя сучасного чоловіка. Технічним партнером проекту став бренд Samsung, розміщувати почесних гостей буде готель Fairmont Grand Hotel Kyiv.

УЧАСНИКИ ПРОЕКТУ:

Україна: Вакуленко Юрій, Громова Ольга, Дереш Любко, Дульфан Дмитро, Жук Роман, Кадирова Жанна, Мась Оксана, Мерфенко Майкл, Проценко Кирило, Савадов Арсен, Сай Володимир, Сенченко Георгій, Сігунцов Андрій, Чичкан Давид, Шешуряк Назар, Юрковська Алла.
 
Росія: Бражкін Іван, Гуткіна Аліна, Гутов Дмитро, Джанян Люсине, Застава Юлія, Група УХТО, Група ZIP, Група Recycle, Ілюшкіна Вікторія, Калима Олексій, Кнедляковський  Олексій, Крафт Єгор, Крючков Денис, Кузькин Андрій, Кулик Олег, Лоскутов Артем, Монастирський Андрій, Mujuice, Ніколаїв Антон, Олексієва Марина, Осмоловський  Анатолій, Романов Ілля, Рябова Анастасія, Свищьов Максим, Фейгіна Дар’я, Чтак Валерій, Ша Маша.

Джерело: АртВертеп


0 коментарів

Залишити коментар

avatar