25 Квітня 2024, 06:54 | Реєстрація | Вхід
/ Робота-володар Призу глядацьких симпатій у конкурсі відеопоезії «CYCLOP»-2011: «Молитесь За Японию!». - 18 Грудня 2011

Робота-володар Призу глядацьких симпатій у конкурсі відеопоезії «CYCLOP»-2011: «Молитесь За Японию!».

Категорія: «Новини»
Дата: 18 Грудня 2011 (Неділя)
Час: 15:38
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1349



20-го листопада у фестиваль-ресторації «Диван» 
Міжнародного конкурсу відеопоезії «CYCLOP»

За його підсумками Приз глядацьких симпатій 
отримала робота Бондаренко Павла і Величко Вікторії (м. Луцьк) 
під назвою «Молитесь За Японию!»



Кожному із авторів робіт-переможців, 
був заданий певний перелік питань. 
Пропонуємо вашій увазі відповіді Павла й Вікторїї.

Опис відео.

Режисери: Бондаренко Павло і Величко Вікторія. (м.Луцьк).

Студенти Луцького національного політехнічного університету, кафедри дизайну. У нашій творчій біографії поки рано писати про багаторічний досвід, але – гурт молодий, амбітний, і вже зараз активног бере участь в усіляких соціальних та відеоконкурсах. Наша творчість досить своєрідна, креативна зі своїм баченням навколишнього світу: в кар'єрі, в захопленнях, в музичних смаках і своєрідному баченні сучасних відео роликів. Наше творче об’єднання отримало назву PHOЕNIX. З'явилося завдяки ініціативі двох однодумців у жовтні 2009 року. Відчуваючи неймовірну любов до музики та відео, величезне бажання створити щось своє, щось велике і те що зачаровує, вони, об'єднавшись, зосередити свої зусилля і бажання на створення та реалізації нових відео робіт.

Призери всеукраїнського конкурсу «Зніми фільм про проблему що тебе хвилює» у 2010р. з відео роботою «Синтетичний світ». Учасники конкурсів: конкурс короткометражних фільмів на гендерну тематику «Ген Рівності», конкурс конкурсу «Зніми фільм про проблему що тебе хвилює», відео конкурс "7 мільярдів".

Автор тексту: Мара Владимировна Кана, російська рок-співачка, автор пісень. 
Народилася 25 листопада 1978 року в Москві.

Мара складала пісні під час навчання в музичній школі, потім під час роботи в джазовому ансамблі, беручи участь у всіляких юнацьких конкурсах. Однак про професійну музичну кар'єру Мара задумалася лише тоді, коли її творчість вперше оцінив професійний продюсер. Втім, кар'єра розвивалася не дуже швидко. Мара здобувала вищу освіту не в області музики і в 2001 році закінчила Московський університет споживчої кооперації за фахом «??Фінанси і кредит. Банківська справа ». Лише в 2003 році в ефірі «Нашого Радіо» вперше прозвучала пісня Мари «Літаки». Пісня кілька тижнів була в хіт-параді «Чартова дюжина». Другий сингл Мари, «Дельфіни», також потрапив у хіт-парад. Ще більш відомою стала композиція «Холодним чоловікам», на яку було знято кліп.

Музичний супровід роботи: Immediate Music. «Immediate Music» - це американська компанія музичного продакшена, розташована в Санта-Моніці (округ Лос-Анджелес, Каліфорнія). 

Компанія знаменита своєю спеціалізованою бібліотекою високоякісної трейлерної музики для фільмів. «Immediate Music» заснована в 1993 році композиторами та продюсерами Джеффрі Фейменом і Йоав горіння. З тих пір «Immediate Music» стала самим легендарним і видатним голлівудським постачальником оригінальної кінематографічної музики для трейлерів фільмів.




Анкетування.


1. Що таке, на вашу думку, відеопоезія?

Відеопоезія - це вид мистецтва, в якому органічно поєднуються художній візуальний ряд і поетичний текст, явний чи вироджений, представлений графічно або декламований.

2. Як ви гадаєте, навіщо потрібна відеопоезія? Чому вона допомагає чи сприяє?

Вона несе додаткове смислове навантаження, збагачує твір або акцентує в ньому певну інтерпретацію.

3. Що послугувало основним орієнтиром при обранні вірша задля візуалізації?

Те що автор вірша був не байдужим, щирим в своєму вірші.
 
4. Як народилася ідея відеоряду?

Після реакції людей в соц. мережах на події у Японії.

5. Розкажіть якийсь цікавий випадок, пов'язанний із створенням вашої відеороботи. 

Все було чітко сплановано, приїхали, зняли, ніяких казусів під час робочого процесу, монтажу не було. На складнощі, везіння, чиюсь раптову допомогу, випадкові події чи щось подібне ми не розраховували.

6. Що би ви хотіли сказати тому, хто зараз переглядатиме вашу роботу?

Події 11 березня в Японії спричинили нездорову реакцію в соціальних мережах. Користувачі переглядаючи хроніки, відверто насміхалися. Ховаючись за масками лицемірства, вони сприймали дійсність як чергове шоу. Хоча це все може відбуватися за їхньою стіною, а, можливо, й вже відбувається.

Приємного перегляду!



Лінки по темі:
-------------------------------------------------------------
- Сайт конкурсу: http://litfest.ru/CYCLOP/short_2011.html
Представництво Конкурсу Вконтакті: http://vkontakte.ru/event29590963
- Представництво конкурсу у Facebook: http://www.facebook.com/pages/CYCLOP/136023003158274 
--------------------------------------------------------




0 коментарів

Залишити коментар

avatar