29 Березня 2024, 09:36 | Реєстрація | Вхід
/ Понад 100 українських і зарубіжних видавництв візьмуть участь у VII Київській міжнародній книжковій виставці-ярмарку - 16 Серпня 2011

Понад 100 українських і зарубіжних видавництв візьмуть участь у VII Київській міжнародній книжковій виставці-ярмарку

Категорія: «Події»
Дата: 16 Серпня 2011 (Вівторок)
Час: 11:27
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1391




16-18 серпня 2011 року у Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім» відбудеться VII Київська міжнародна книжкова виставка-ярмарок, організатором якої є Державний комітет телебачення і радіомовлення України.

VII КМКВЯ включена до офіційного плану святкування 20-ої річниці незалежності України. Книжковий форум планують відвідати перші особи держави, відомі діячі культури, науки та мистецтва. 

Серед почесних гостей - легенда української літератури, письменниця-шістдесятниця, поетеса, лауреат Національної премії ім. Тараса Шевченка Ліна Костенко та відомий російський письменник-фантаст, лауреат російської премії «Аеліта» Сергій Лук?яненко.

Участь у міжнародному книжковому форумі  візьмуть понад 100 українських і зарубіжних видавництв, періодичних видань, організації, які  займаються книгорозповсюдженням. Серед зарубіжних учасників виставки  - видавництва Білорусії, Росії, Ірану, Азербайджану тощо. Почесним гостем VII Київської міжнародної книжкової виставки-ярмарку запрошено Народну Республіку Болгарія. Болгарська книга буде представлена  на колективному стенді болгарських видавництв площею 64 кв. м. У рамках програми книжкового форуму планується низка  заходів, які сприятимуть започаткуванню та  розвитку культурних зв?язки між українськими і болгарськими видавцями. Окрім того, відбудуться презентації видань та демонстрації документальних і художніх фільмів про історію, культуру та сьогодення Республіки Болгарії

На виставці буде широко представлена художня, дитяча література, навчальна, довідкова та наукова, науково-популярна література, бізнес-книга, історична та публіцистична література, подарункова книга, альбоми про мистецтво, антикварна книга та періодика.

Окрема експозиція на виставці буде присвячена виданням, що вийшли  до 20-річчя незалежності України. Зокрема, Асоціація народних депутатів Верховної Ради України проведе презентацію 3-томного видання «Ave, Ukraine», присвяченого 20-річчю незалежності України. А видавництво «Країна мрій» разом з автором - першим Президентом України Леонідом Кравчуком - презентують подарункову книгу «Україна. Нова епоха: 1991-2011». 

В експозиції Держкомтелерадіо України будуть представлені книги, випущені в рамках державної програми «Українська книга», видання, представлені на конкурс «Краща книга України», а також видання вітчизняних видавництв, які стали переможцями міжнародного конкурсу країн СНД «Мистецтво книги» в нинішньому та попередніх роках. 

У рамках виставки презентуватиметься низка оригінальних видань та видавничих проектів з історії та культури України. Книгу «Пакти і Конституції» Української козацької держави (до 300-річчя укладення)», яка є  історичною пам?яткою, науковим твором та водночас витвором мистецтв художнього оформлення, планує представити на виставці Всеукраїнське спеціалізоване видавництво «Світ».

Видавництво «Балтія Друк» презентує за участю Надзвичайного і Повноважного посла Литовської Республіки в Україні пана Пятраса Вайтєкунаса, а також одного з авторів видання, доктора історичних наук Боріса Бечеркаса великий українсько-білорусько-литовський видавничий проект «Грюнвальдська битва - битва народів», присвячений 600-річчю битві.

Також відвідувачі виставки зможуть ознайомитися з національним проектом  «Пересопницьке Євангеліє - 450 років» та оригінальним виданням «Пересопницьке Євангеліє. Витоки і сьогодення», яке здійснило видавництво «АДЕФ-Україна».  

16 серпня об 11.00 в прес-центрі «Український час» відбудеться  презентація книги «Инновационные механизмы управления программами развития» за участі Прем?єр-міністра України  Азарова М. Я., Міністра фінансів України - Ярошенко Ф. О., радника Міністра фінансів України - Бушуева С. Д. та директора видавництва «Самміт-книга».

У рамках виставки відбудуться презентації нових творів та автограф-сесії українських письменників Юрія Щербака, Світлани Йовенко, Михайла Слабошпицького, Павла Вольвача та інших. 

18 серпня на відвідувачів виставки чекає День літературного конкурсу «Коронація слова». Усі бажаючі стануть учасниками театралізованого дійства, під час якого звучатимуть уривки з творів-переможців конкурсу. Також буде можливість поспілкуватися з переможцями конкурсу - відомими українськими письменницями Марією Матіос та Іреною Роздобудько.

Низка заходів  виставки-ярмарку присвячуватиметься електронним книгам та використанню інтернет-технологій. Працюватиме панельна презентація «Електронні книги та електронні ресурси: права авторів, користувачів та провайдерів», на якій обговорюватимуться правові засади використання та організації доступу до електронних  інформаційних ресурсів (електронних книг, журналів, інформаційно-пошукових систем тощо). Видавництва, зокрема Російської Федерації, презентуватимуть електронні книги.

Різноманітна програма книжкового форуму передбачає протягом трьох виставкових днів понад 100 заходів - презентацій, автограф-сесій, круглих столів тощо. 

Відвідувачі виставки матимуть змогу стати учасниками цікавих виставкових подій - презентацій, круглих столів, автограф-сесій відомих письменників, яких планується провести понад 100 протягом трьох виставкових днів. Також кожен бажаючий зможе придбати в Українському Домі книжкові новинки за ціною видавців. 

Також під час роботи виставки-ярмарку відбудеться нагородження переможців Національного конкурсу «Краща книга України» за 2010 рік та конкурсу на краще представлення української книги в друкованих та електронних засобах масової інформації.

Інформація: Держкомтелерадііо



0 коментарів

Залишити коментар

avatar