25 Квітня 2024, 09:29 | Реєстрація | Вхід
/ Едуард Успенський побореться за Чебурашку у Страсбурзі - 23 Червня 2010

Едуард Успенський побореться за Чебурашку у Страсбурзі

Категорія: «Новини»
Дата: 23 Червня 2010 (Середа)
Час: 13:13
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1108



Письменник Едуард Успенський має намір оскаржити рішення Басманного суду Москви, який відхилив позов письменника до компанії «Флешмастер», яка за ліцензією кіностудії «Союзмультфільм» випускала USB-накопичувачі у вигляді популярних мультиплікаційних персонажів - Чебурашки і кота Матроскіна.

«Проблема в тому, що судові органи не можуть визначитися , хто якими правами володіє. За законодавством частина прав належить авторам: візуальний образ - художникам, музика - композиторам і так далі. Але не одному «Союзмультфільму» . Ми обов´язково подамо на апеляцію, а якщо Верховний суд відмовить нам, то звернемося до Страсбурзького суду» , - сказав Едуард  Успенський РІА «Новини».

Представники «Союзмультфільму», що видали ліцензію виробнику флешок, вважає рішення суду логічним і передбачуваним .

«Ми чекали такого рішення, бо виключні права на використання персонажів мультиплікаційних фільмів належать фільмофонду кіностудії «Союзмультфільм» , а Едуарду Успенському належать права на текст. Як ви розумієте, текст до флешки  стосунку не має», - заявила РІА «Новини» прес - секретар «Союзмультфільму» Катерина Торопова.

У грудні минулого року письменники Едуард Успенський і Григорій Остер, поет Юрій Ентін, художник-мультиплікатор Олексій Котьоночкін та інші діячі культури звернулися до керівництва Росії з відкритим листом , в якому стверджували , що «Союзмультфільм» порушує їхні авторські права і незаконно використовує їхню інтелектуальну власність .

«Президент відповів нам, що всі суперечки ми повинні вирішувати в суді, що і робимо», - визнав Успенський.

«В  «Союзмультфільмі» стверджують , що вони готові виплачувати 7% від кожної угоди. Але це теж саме, що вселитися в квартиру і платити за неї 7% від усієї суми. Ні я, ні Остер не підемо на це. У фільмофонд прийшли ділки, які чомусь вирішили , що вони - правовласники. Але це не так: Чебурашка - мій. Як тільки якась фірма привласнить собі бренд «Чебурашка», я буду судитися», - додав він.

Інформація: РІА «Новини»



0 коментарів

Залишити коментар

avatar