28 Березня 2024, 18:15 | Реєстрація | Вхід
/ Не прості, але важливі книжки - 15 Травня 2010

Не прості, але важливі книжки

Категорія: «Події»
Дата: 15 Травня 2010 (Субота)
Час: 13:20
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1377


20 травня (четвер) о 17.00в «Шоколадному будинку» (Київ, вул. Шовковична, 17), в рамках міжнародного арт-проекту «Аут», відбудеться презентація двохкнижкових новинок видавництва «Кальварія»: науково-методичного видання одного з небагатьох українських спеціалістів з питань аутизму Діни Шульженко «Аутизм – не вирок»та українського перекладу світової літературної сенсації – роману«Дивний випадок із собакою вночі»британського письменника Марка Геддона.

Книжкові новинки презентуватимуть: Діна Шульженко – автор книжки «Аутизм – не вирок», кандидат педагогічних наук, професор кафедри корекційної психопедагогіки Інституту корекційної педагогіки та психології НПУ імені М.П.Драгоманова, впроваджувач інклюзивної форми навчання аутичних дітей в умовах масової школи; Наталка Білюк – один з перекладачів книжки «Дивний випадок із собакою вночі», літературний перекладач з німецької та англійської мов, викладач; Ксенія Сладкевич і Петро Мацкевич – координатори обох книжкових проектів, керівники агенції MSBrand Corporation. 

Мистецький проект «Аут» – безпрецедентна для України та світу художня подія, оскільки вперше на території сучасного мистецтва озвучена тема, що зазвичай розглядається виключно з медичної точки зору, а не як проблема суспільного, тим більше - культурного характеру. Проект проходить на міжнародному рівні: окрім українців кураторами Тетяною Гершуні та Оксаною Грищенко до участі запрошені художники з Канади, Америки та Європи. Усі вони намагаються подолати інерцію старого мислення й подивитись на аутизм як на інший вид функціонування свідомості. Можливо – більш пристосований до викликів сучасності. 

Виставка працюватиме до 31 травня. Час роботи експозиції: 12.00 – 19.00, вихідні пн, чт 

Акредитація ЗМІ за тел.: (067) 722-3396, Женя Ісупова, e-mail: art.aut24@gmail.com

По матеріалам: Буквоїд



0 коментарів

Залишити коментар

avatar