29 Березня 2024, 06:37 | Реєстрація | Вхід
/ «Урал» під загрозою закриття - 28 Квітня 2010

«Урал» під загрозою закриття

Категорія: «Новини»
Дата: 28 Квітня 2010 (Середа)
Час: 16:38
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1340


Літературному журналу «Урал» загрожує закриття. Про це у своєму блозі повідомляє письменник Олександр Ілічевський, посилаючись на слова члена редколегії «Уралу» Сергія Бєлякова, заступника головного редактора з творчих питань.

Журнал «Урал» видається в Єкатеринбурзі з 1958 року. На сторінках видання друкувалися твори багатьох відомих сучасних російських письменників, у тому числі лауреатів і фіналістів найпрестижніших літературних премій - «Букер», «Велика книга», «Національний бестселер» та інших. Останнім часом фінансове становище журналу стало критичним. 

Колектив журналу надіслав відкритий лист губернаторові Свердловської області, в якому, зокрема, йдеться: «Сьогодні журнал "Урал" не тільки найбільший літературний "бренд" на просторі від Уралу до Далекого Сходу, але й один із самих значних феноменів літературного життя Росії в цілому». 

«На нашу думку, закриття такого літературного журналу негативно позначиться як на культурному житті Свердловської області, так і на статусі всього Уральського регіону. - Пишуть автори звернення. - Єкатеринбург, довгий час претендував на статус третьої літературної столиці Росії, в очах громадськості надовго перетвориться на культурну провінцію. Висловлюємо сподівання, що керівництво Свердловської області не допустить загибелі журналу "Урал" ».

Інформація: Openspace.ru

Источник: Буквоїд



1 коментарів

avatar
0
Да, жалко... Я по рождению с Урала буду, так они меня даже в какой-то сборник приглашали, я под это дело у народа поинтересовалась..., все зело хвалили журнал... а вот вчера "Склянка часу" из Канева празновал своё 15 -летие на Банковской в Киеве. Молодцы, не просто выживают, а и развиваются.

Залишити коментар

avatar