29 Березня 2024, 01:11 | Реєстрація | Вхід
/ Мистецький всеукраїнський фестиваль TRIBUTE-2. СлЕмакИ на ВерШинІ - 13 Квітня 2010

Мистецький всеукраїнський фестиваль TRIBUTE-2. СлЕмакИ на ВерШинІ

Категорія: «Фестивалі»
Дата: 13 Квітня 2010 (Вівторок)
Час: 11:37
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1658



Хто пам’ятає минулорічний TRIBUTE, який ще можна було вважати не фестивалем, а просто літературним заходом, - думаю, не пошкодував про акцію.

Були дві дівчинки з Чернівців, які десь поділися, звідти ж була й Антоніна Аністратенко, киянин Ромко  Скиба, були львів’яни Лора Радченко, Андрій Деревенко, Анна Рибалка, Юля Фульмес, Леонора Оксютович, Ася Перфецька, яка ще й досі не змонтувала фільм про те дійство, ми та мій старший син Влад. А ще були музиканти з групи «13 клас». Ще тоді присутні мені натякали на те, щоб продовжувати традицію. Ви запитаєте: а в чому ж полягає традиція? Ідея літ-TRIBUTE належить мені, а тобто вкв. Якось я, палкий шанувальник групи  «ГроБ», заслухав кавер-версії друзів-музикантів на слова Є. Лєтова. Оцінка їхньої творчості була висока, тож з цього все і почалося. Акція не могла відбутися без моєї дружини – саме вона натхненник моїх акцій. Тоді читали в приміщенні та в дворику «Музею Ідей» - кожен автор читав один мій вірш, а далі свої. На ті дні припадав мій день народження (1 липня), то ми й вирішили робити акцію саме так. Цього разу ми виходимо, так би мовити, поза межі Львова і робимо фестиваль на пленері, у горах, а саме біля вершини г. Парашки (поблизу Сколе). Принцип буде той самий, тільки цього разу TRIBUTE буде присвячений творчості всіх учасників фесту і кожного зокрема).Ви можете суттєво допомогти нам у проведенні фесту, запропонувавши власні ідеї щодо того, що побачите в попередній версії програмки, або й додавши власні акції. Тільки враховуйте те, що час у горах діє проти насL, тобто тече швидше, ніж то можна собі уявити. Перший пункт першого дня стосується тільки групи, що рухається напрямом Львів – Сколе, бо ж години доїзду можуть бути різні. А ті, хто прибуде раніше чи пізніше, зв’яжуться з нами телефоном – думаю, якось знайдемось. Про годину зустрічі львівської групи домовимось і вкажемо це в обговоренні, решті пропоную вибирати координаторів і приєднуватись до нас під його сильною рукою) Львівська група виїжджатиме зі Львова орієнтовано близько 11.00-13.00, до нас на цей час можуть підтягнутися групи, маршрут яких від ст.. Львів співпадатиме з нашим. Від Сколе до Парашки приблизно сім кілометрів. Чи будемо доїжджати туди, чи манджати пішки, це вирішимо, але ми пропонуємо другий варіант – що то за гори без утоми?)) Далі все як у диких людей – шукаємо місце (а краще про нього домовитися заздалегідь за допомогою тих, хто знає місцевість), розбиваємо табір, запасаємося гіллям для вогнища ну і вечеря… і так далі. Табір починаємо розбивати не пізніше 18.00. От. А з собою брати похідний інвентар: сухий пайок, кіло пшона для кулішу, відкривачку, ніж, ложку і т. д. Спеціального спорядження підйом на гору не потребує. Нібито наразі все. Чекаю зауваг, пропозицій і т. д. Розглянемо також усі пропозиції від спонсорів і меценатів. 

Організатори фестивалю – Володимир Вакуленко-К. й Ірина Дементьєва(Новіцька) 

Програма фесту – попередня версія

TRIBUTE-2. СлЕмакИ на ВерШинІ

9-11 липня 2010 року 

Перший  вечір та ніч (орієнтуємося лише за сонячним годинником) 

1.Урочистий збір «слЕмаків» на ст. Сколе

2. Окуповування дикої території

3. Будування фортеці з наметового матеріалу

4. Боротьба за їжу

5. «Потойбічні пазли» (Ніч жахів біля вогнища)
 

Другий вечір та ніч, а також ранок і день 

1. Надто легкий сніданок

2. Підкорення найвищої гори Бескидів – Парашки

3. Слем-шоу «СлЕмакИ на ВерШинІ» (тематика слему: природа і гармонія з нею), + фрістайл

4. Голодний марш до табору

5. «Анекдоти в камбузі» (конкурс на кращу кухарську команду в приготуванні кулішу)

6. «Палітра в мушлі» (розписування мушель)

7. «Дикий камінь» (поетичні читання). Учасники за бажанням читають спочатку один улюблений вірш із сучасної літератури, а потім – власні. З огляду на кількість зголошених учасників може бути оголошено регламент

8. Вільна акція (тут ви можете запропонувати щось своє)

9. «Біґ-Бард», «Емблем-фактор» (конкурс музикантів, а також паралельно конкурс серед художників на емблему фесту)

10. Вечірнє роз’їдання частини припасів

11. «Тінесеанс» (дійство за завісою)

12. Анти-попс (музика біля вогнища)

 

Третій ранок та день: 

1. Не надто легкий сніданок

2. Ранкова молитва чистоти

3. Урочисте закриття фестивалю (готуємо нерозголошений сюрприз, повідомлено буде в останній момент)

4. Розповзання «слЕмаків» на ст. Сколе (в кого є бажання і час – лишаються, місця навколо варті екскурсії: старі церкви, залишки давньої залізниці, водоспад Гуркало і т. д.)

 

Участь у фестивалі беруть поети, прозаїки, музиканти та художники, журналісти, актори… словом, творчі люди. Письменники мусять обов’язково надіслати тексти, які планують читати на фесті, на наш робочий e-mail:7darkfog2@gmail.com до 10 червня цього року (обсяг до 5 стор. 12 кеглем, Times New Roman, у файлі обов’язково поверх творів вказувати своє П.І.Б., звідки ви, e-mail. Прозаїкам можна уривки твору відповідного обсягу, тема для прози – містика). У разі питань чи для того, щоб отримати більш докладну інформацію, списуйтесь за вказаним е-майлом, або за тел. 0978917832

Источник: Буквоїд


0 коментарів

Залишити коментар

avatar