26 Квітня 2024, 17:41 | Реєстрація | Вхід
/ У Львові «Фундація Габсбургів» започаткує «Галицьку премію» - 9 Березня 2010

У Львові «Фундація Габсбургів» започаткує «Галицьку премію»

Категорія: «Події»
Дата: 09 Березня 2010 (Вівторок)
Час: 14:21
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1740



У Львові новостворена культурницька благодійна організація «Фундація Габсбургів» планує започаткувати «Галицьку премію». Це масштабний проект, який мав б відзначати громадських діячів у галузі культури не лише на теренах Галичини, Буковини та Закарпаття, а також у країнах Центральної Європи. Про це 5 березня, під час прес-конференції у Львові, повідомив директор Фундації Віктор Кімакович.

«Такий проект, як «Галицька премія» мав би підняти рейтинг нашого міста і створити культурну подію, але, зрозуміло, що його неможливо підготувати в найближчий час. Це віддалена перспектива, на реалізацію якої потрібно близько року», - зазначив Віктор Кімакович.

Мета, яку ставлять перед собою організатори Фундації – це збереження самоідентифікації Центрально-Східної Європи, культурного спадку та примноження здобутків, напрацьованих віками на цих теренах: «Основна мета створення фундації – усвідомити, що Галичина і Львів завжди були частиною європейського культурного простору, а отже Фундація повинна акцентувати свою діяльність на збереженні культурного спадку цього регіону, однак подавати його в європейському контексті», - пояснив голова правління Фундації Карл фон Габсбург.

За словами Віктора Кімаковича, свою діяльність «Фундація Габсбургів» розпочне з перекладу та публікації в Україні книги про Габсбургів: «Наша мета – популяризація Галичини в Європі і династії Габсбургів – тут. Також Фундація реалізовуватиме власні програми через надання грантів та стипендій для підтримки митців та підтримуватиме культурно-мистецькі проекти», - зазначив Віктор Кімакович.

Одним з таких проектів стане часопис «Потяг 76», присвячений сучасній літературі країн Центрально-Східної Європи, який видають Юрій Андрухович та Олександр Бойченко: «Відсотків на 90 в авторському плані він покриває територію колишньої Австро-Угорщини і я думаю, що це буде один з проектів, котрий ми будемо продовжувати за допомогою Фундації», - зазначив член Почесної Ради Фундації Юрій Андрухович.

Довiдка 

Карл фон Габсбург народився 11 січня 1961 року. Ерцгерцог. Онук останнього імператора Карла, старший син доктора Отто фон Габсбурга. 1 січня 2007 року перейняв обов’язки Голови Дому Габсбургів. Капітан військової авіації Австрії. Президент Панєвропейського Руху Австрії та член президії Панєвропейської унії, голова ANCBS (Асоціації національних комітетів Блакитного Щита, це об’єднання захисту культурних пам’яток) та офіцер охорони культурних пам’яток в Австрійському Федеральному Війську. Колишній Депутат Європарламенту. Суверен Ордену Золотого Руна.

Источник: ZAXID.NET



0 коментарів

Залишити коментар

avatar