28 Березня 2024, 11:14 | Реєстрація | Вхід
Головна » Каталог » Локації » Бібліотеки [ Додати іншу організацію ]


Запорізька обласна бібліотека для юнацтва

«Локації» | Категорія: «Бібліотеки»
Запорізька область
Місто: Запоріжжя
Адреса: проспект Леніна, 210
Місткість локації: 50-70 осіб

Тел.: +38 (061) 224-07-28
E-mail: younglib.zp@gmail.com | Facebook
Рейтинг: 5.0
Кількість переглядів: 3292


Запорізька обласна бібліотека для юнацтва (КЗ ЗОБЮ ЗОР) - публічний комунальний науково-інформаційний, культурний, освітній, спеціалізований заклад для обслуговування читачів різного віку, організаційно-методичний та координаційний центр існуючої системи бібліотечного обслуговування юнацтва в Запорізькій області.

На сьогодні, ЗОБЮ має наступну власну структуру:

  • адміністрація
  • методико-бібліографічний відділ
  • відділ комплектування фондів та каталогізування документів
  • відділ абонементу
  • відділ читального залу
  • відділ господарсько–технічного забезпечення
Бібіліотека сприяє підвищенню загальноосвітнього, культурного та професійного рівня молоді, її співробітники беруть участь в семінарах, конференціях, школах, тренінгах, наукових дослідженнях з проблем бібліотекознавства, бібліографії та іноваційного розвитку, розширює номенклатуру бібліотечних послуг, підвищує їхню якість на основі нових технологій, комп'ютеризації інформаційно-бібліотечних процесів, здійснює організаційно-методичне керівництво юнацьких структурних підрозділів бібліотек області, координацію діяльності бібліотек всіх систем і відомств, що обслуговують юнацтво, надає організаційно-методичну допомогу бібліотекам області шляхом вивчення, аналізування та прогнозування стану бібліотечного обслуговування, видання методичних матеріалів, рекомендацій, оглядів діяльності, публікацій у пресі, вивчення, узагальнення та запровадження передового досвіду та іновацій в бібліотечну практику, інформування та консультування бібліотекарів, які працюють з юнацькою аудиторією.

Творчий колектив бібліотеки постійно проводить культурно-масові заходи до визначних дат, національних, релігійних та професійних свят для дітей та молоді як з особливими соціальними та фізичними потребами, так і для звичайного населення.

Починаючи з 2014.р., ЗОБЮ є активним самостійним членом Української бібліотечної асоціації, є постійним інформаційно-організаційним партнером соціальних та культурно-освітніх заходів та проектів громадських організацій Запоріжжя та Запорізької області.




Теги: Запоріжжя, бібліотека, ЗОБЮ, Українська бібліотечна асоціація, Запорізька бібліотека для юнацтва