19 Квітня 2024, 17:13 | Реєстрація | Вхід
Головна » Каталог » Локації » Бібліотеки [ Додати іншу організацію ]


Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

«Локації» | Категорія: «Бібліотеки»
Львівська область
Місто: Львів
Адреса: просп. Т.Шевченка, 13
Місткість локації: 150-200 осіб

Тел.: (032)235-56-09
E-mail: lounb@ukr.net
Сайт |
Рейтинг: 5.0
Кількість переглядів: 2469


Львівська обласна універсальна наукова бібліотека — найбільша в регіоні багатогалузева публічна бібліотека. А це означає, що вона доступна різним верствам населення для ознайомлення з вітчизняними і зарубіжними документами. Тому формування повноцінного ресурсного потенціалу для задоволення широких потреб користувачів є її головним завданням.

Бібліотечний фонд становить 690,44 тис. документів. Загальна кількість нових надходжень складає 6—8 тис. пр. щорічно. У мовному розрізі фонд документів представлено виданнями українською (230,51 тис. пр.), російською (336,45 тис. пр.), польською (47,46 тис. пр.), іноземними (76,02 тис. пр.), зокрема англійською, болгарською, німецькою, румунською, угорською, французькою, чеською та іншими — всього 41 мовою.

Бібліотека тісно співпрацює з видавництвами "Світ", "Каменяр", "Сполом", "Тріада плюс", "Свічадо", "Новий Світ 2000", "Євросвіт", "Піраміда", "Ліга-Прес", "Знання", "Українські технології"; Українською книгарнею, книгарнею НТШ; українсько-американським фондом "Сейбр-Світло"; громадською організацією "Форум видавців".

Співпраця ЛОУНБ з видавництвами зародилася разом із першим Форумом видавців (1993), а це більше п'ятнадцяти років плідної праці, серйозних консультацій, знайомства із роботою видавництв, напрямами їхньої діяльності, репертуаром продукції. Ініціатором цієї роботи став науково-методичний відділ. І сьогодні він залишається центром зв'язків із видавничою палітрою краю, завдяки яким процес пізнання є безперервним.

Розпорядок роботи: 
Понеділок - П`ятниця - 10:00-20:00
Субота - вихідний
Неділя - 10:00-18:00

Розпорядок роботи Центру європейської інформації: Пн-Чт - 11:00-17:00, Пт, Нд - 12:00-16:00
Розпорядок роботи Інтернет-Центру: Нд - 10:00-18:00, технічна перерва 13:00-14:00; Пн - 10:00-20:00, технічна перерва 15:30-16:30.
Кожен останній понеділок місяця - санітарний день, бібліотека не приймає відвідувачів.