25 Квітня 2024, 17:34 | Реєстрація | Вхід
Головна » Каталог » Локації » Бібліотеки [ Додати іншу організацію ]


Луцька центральна міська бібліотека для дітей

«Локації» | Категорія: «Бібліотеки»
Волинська область
Місто: Луцьк
Адреса: пр-т. Президента Грушевського,1
Місткість локації: 50-70 осіб

Тел.: +38 (0332) 24-90-72
E-mail: dbiblio@gmail.com
Сайт | Facebook
Рейтинг: 4.4
Кількість переглядів: 6839


Історія книгозбірні 

В нашому місті є багато красивих, великих бібліотек з просторими читальними залами. Але діти свої перші кроки у світ книги, літератури починають з дитячих книгозбірень. Однією з них є центральна бібліотека для дітей КЗ Луцької міської централізованої бібліотечної системи. 

17 липня 1950 року було прийнято рішення виконкому Луцької міської Ради депутатів трудящих за №587: «Про відкриття Луцької міської дитячої бібліотеки», яким передбачалося відкрити з 1-го серпня 1950 року міську дитячу бібліотеку. До 1961 року бібліотека називалась бібліотекою для дітей та юнацтва. У 1985-му з нагоди 900-річчя міста бібліотека отримала нове, типове приміщення площею 573 кв.м. по пр-т. Правди, 1, нині пр-т. Президента Грушевського, 1.

В складні і не прості 90-ті роки бібліотека не втратила свого читача. Вона, пристосувавшись до нових умов і вимог, започатковувала цікаві, ігрові форми роботи, аби привернути користувачів до книги. 

Благочинні акції, які організовуються в бібліотеці, стали популярними не тільки серед користувачів книгозбірні, але й серед мешканців міста, а саме: «Книжкова толока», «В бібліотечну скарбницю» – по поповненню книгами фонду бібліотеки, «Книга - друг, лікує від ста недуг», «Подаруй книгу другу» - по передачі подарованих книг в школи-інтернати, медичні заклади, дитячі притулки, «Світ природи любові просить» – акція по збору коштів на захист бездомних тварин.

З 2006 року читачі бібліотеки під час літніх канікул мають можливість стати учасниками власної бібліотечної програми «Бібліотека – територія дитинства», яка включає в себе низку ігрових заходів: екскурсії, відеопокази, віртуальні мандрівки, караоке. 

Постійний пошук шляхів подальшого впровадження сучасних технологій привів до перемоги в конкурсі «Інтернет для читачів публічних бібліотек (LEAP-IV)», оголошеного Посольством США в Україні. На базі центральної бібліотеки для дітей було відкрито в жовтні 2004 року перший у місті серед публічних бібліотек Інтернет-центр. На сьогодні це самостійний, новий відділ по наданню інформаційних послуг користувачам бібліотеки. В 2010 році бібліотека стала переможницею конкурсу LEAP-2010: оновлення комп’ютерів і програмного забезпечення для успішних Інтернет - центрів». 

До послуг користувачів: 

  • клуб «Краєзнавець», 
  • Інтернет – клуб «Звук Павутинки», 
  • ляльковий театр «Соняшник», 
  • дитяча майстерня «Я САМ», 
  • мистецька студія "Мальованка", 
  • мультиплікаційна студія "Імаго", 
  • "Бібліотечна валіза Мері Поппінс". 

Розпорядок роботи бібліотеки:
Понеділок - П'ятниця 9.00 - 18.00
Неділя - 9.00- 17.00
Вихідний день - Субота
Остання Середа місяця - санітарний день. 

Ми радо запрошуємо всіх до нашої книгозбірні!