28 Березня 2024, 11:01 | Реєстрація | Вхід
Головна » Каталог » Організації » Літературна періодика [ Додати іншу організацію ]


Журнал «ШО»

«Організації» | Категорія: «Літературна періодика»
Київська область
Місто: Київ
Адреса: вул. О. Гончара 96

Тел.: (044) 484-40-23
E-mail: sho@sho.kiev.ua
Сайт | Facebook
Рейтинг: 5.0
Кількість переглядів: 6052


Журнал культурного супротиву «ШО» — журнал присвячений літературі та культурі. Видається в Києві з 1995 року. Головний редактор журналу — Олександр Кабанов

Матеріали видання представлені українською та російською мовами. За словами головного редактора, початково «ШО» був запланований як гуманітарний проект, спрямований на розширення українського культурного простору.

Видання є структурованим, поділеним на розділи:

  • «ШО смотреть» (арт, театр, кіно),
  • «ШО слушать» (музика),
  • «ШО читать» (література).
З самого початку формат «ШО» нагадував книгу. Матеріали журналу мінімально прив'язані до часу, в основному це теми, актуальність яких не змінюється. «ШО» також є одним з небагатьох журналів, який містить самвидав (розділ «Шоиздат»), де письменники, іноді початківці, презентують свої літературні твори.

З 2011 року журнал видається в твердій палітурці.

Журнал культурного супротиву «ШО» - це також низка яскравих і самобутніх проектів, що пов'язані з сучасною культурою в Україні, в ближньому і далекому зарубіжжі. Так, наприклад, Журнал є засновником, організатором і спонсором Міжнародного фестивалю поезії «Київські Лаври». Фестиваль «Київські Лаври» проводиться в Києві з 2006-го року й  є одним з найбільших фестивалів поезії на пострадянському просторі.




Теги: Київські Лаври, журнал, ШОИЗДАТ, ШО, Олександр Кабанов, Александр Кабанов, Киевские Лавры