29 Березня 2024, 09:33 | Реєстрація | Вхід
Головна » Каталог » Організації » Фонди [ Додати іншу організацію ]


Міжнародний фонд «Відродження»

«Організації» | Категорія: «Фонди»
Київська область
Місто: Київ
Адреса: вулиця Січових Стільців, 46

Тел.: +38 044 461 97 09
E-mail: irf@irf.ua
Сайт | Facebook
Рейтинг: 0.0
Кількість переглядів: 3188


Міжнародний фонд «Відродження» заснований видатним філантропом Джорджем Соросом у 1990 році і є однією з найбільших благодійних фундацій в Україні, що входить до глобальної мережі Фундацій відкритого суспільства (Open Society Foundations). Місія Фонду - сприяти розвитку відкритого суспільства в Україні на основі демократичних цінностей через підтримку значимих громадських ініціатив.

За роки своєї діяльності Міжнародний фонд «Відродження» сприяв важливим змінам в країні. Завдяки нашим зусиллям в Україні було запроваджено зовнішнє незалежне оцінювання, що дозволило подолати корупцію при вступі до вищих навчальних закладів. Фонд сприяв першим професійним об’єднанням журналістів в Україні, руху проти цензури у ЗМІ та розвитку журналістських розслідувань. Фонд підтримав становлення незалежного екзит-полу, який став дієвим засобом громадського контролю за результатами виборів.

Близько 800 перекладів класики світової гуманітаристики українською стали можливими за підтримки Фонду. Програма з підтримки книговидання та перекладацтва в Україні тривала з 1993 до 2011 року. Над перекладами працювали майже 500 перекладачів. А до їх видання долучилися більше 100 видавництв. Сума виділених фондом коштів склала 4,5 мільйонів доларів. Ця програма досі є найбільшою програмою перекладів за часи незалежності.

Теги: Київ, Джорж Сорос, фонд, Міжнародний фонд «Відродження», Україна, відродження