16 Квітня 2024, 12:30 | Реєстрація | Вхід
Головна » Каталог » Організації » Фонди [ Додати іншу організацію ]


Фундація Дарини Жолдак

«Організації» | Категорія: «Фонди»
Київська область
Місто: Київ
Адреса: вул. Січових Стрільців 23-А, 04053

Тел.: +380 (68) 213 23 23
E-mail: welcome@zholdak.org
Сайт | Facebook
Рейтинг: 5.0
Кількість переглядів: 2445


Перші 10 років роботи Фундація Дарини Жолдак успішно популяризувала читання, забезпечуючи книгами сільські бібліотеки, дитячі будинки, лікарні. Сьогодні понад 200 тисяч книжок відкривають нові світи по всій Україні.

З 2021 року Фундація Дарини Жолдак сфокусувалась на роботі з талановитими підлітками. Нову місію очолила Марія Артеменко  — громадська діячка, експертка з ефективної благодійності. 

Фундація Дарини Жолдак допомагає підліткам реалізувати творчий потенціал і працює над тим, щоб кожна дитина:

  • Відчула силу власного таланту; 
  • Отримала потрібні знання і досвід; 
  • Розуміла як реалізувати свій талант у креативній індустрії.
В переліку реалізованих проектів Фундації, наприклад:

Книга «Талант: інструкція з використання». Фундація Дарини Жолдак створила перший путівник креативними індустріями, книгу «Талант: інструкція з використання». Видання розповідає підліткам та їхнім батькам про креативні індустрії та про те, як знайти, відчути, реалізувати талант і перетворити його на професію.  



«100 тисяч книжок для сільських бібліотек» - національний соціально-освітній проект, ініційований Фундацією Дарини Жолдак у партнерстві з ГО «Форум видавців», УБА, телеканалом «Україна», Міністерством освіти та науки України, БО «Благодійний фонд "КОЛО”» та «Мистецьким арсеналом» при логістичній підтримці компанії Нова Пошта та медіа-підтримці телеканалу «Україна».

«Книжкобус». Щоб заохотити дітей до читання, Фундація Дарини Жолдак спільно з Благодійним фондом «КОЛО» та КП «Київпастранс» створили мобільний інноваційний хаб «Книжкобус».Це мобільна бібліотека на колесах, яка  пересувалася містом, перевозячи із собою цікаві книги та інтерактивне обладнання для популяризації читання та впровадження новацій в освітній процес.




Теги: Fedoriv Hub, Фундація Дарини Жолдак, Книжкобус, Київ