19 Березня 2024, 11:44 | Реєстрація | Вхід
Головна » Каталог » Організації » Конкурси [ Додати іншу організацію ]


Поетичний конкурс «Dictum»

«Організації» | Категорія: «Конкурси»
Тернопільська область
Місто: Тернопіль
Адреса: вул.Гайова, 56, Тернопіль, Україна

Тел.: +38 096 987 59 92
E-mail: info@krokbooks.com
Сайт | Facebook
Рейтинг: 5.0
Кількість переглядів: 3932


«Поезія може стати відповіддю на найгостріші та найглибші духовні запити сучасної людини, але для цього необхідно привернути до неї якнайширшу громадську увагу», – зазначено в ухвалі ЮНЕСКО. Відтак, привертаючи до неї громадську увагу, видавництво «Крок» з 2013 року проводить поетичний конкурс «Dictum». Координатором конкурсу Dictum виступає Юрій Матевощук.

Dictum відбувається у два етапи: під час першого відбирають поетичні твори. Під час другого десяток ліпших поетів, обраних журі, зустрічаються на гала-концерті, організованому вилавництвом. Наприкінці нього з числа фіналістів називають переможця, а також тих, котрі займуть друге і третє місця. 

Переможець Dictum’у зможе видати книгу у «Кроці» у серії Pixels. Учасників, котрі займуть друге та третє місця, нагородять комплектами книг від видавництва «Крок».

Серія Pixels - це фраґменти, що складають цілісний образ фраґмента; це найпростіші системи, що впроваджують неспокій та безлад до гидкої впорядкованості; це квадрати, що округлюють всесвіт. Видавництво «Крок» поставило собі й авторам серії за мету накреслити обрій на картині розчиненого в реальниих і віртуальних світах сьогочасного літературного процесу, і зробити се варто влучно, коротко, смачно й рентабельно: однаковий обсяг кожної книги в сорок вісім сторінок, формат книги під розмір задньої кишені джинсів.



Теги: Юрій Матевощук, конкурс, Видавництво «Крок», Dictum, pixels, Крок