29 Березня 2024, 02:16 | Реєстрація | Вхід
Головна » Каталог » Організації » Творчі спілки [ Додати іншу організацію ]


Літературно-мистецьке об’єднання «Оберіг»

«Організації» | Категорія: «Творчі спілки»
Вінницька область
Місто: Тульчин
Адреса: вул. Незалежності, 8
|
Рейтинг: 0.0
Кількість переглядів: 1959


В Тульчині в 70-х – на початку 80-х років минулого століття діяла літературна студія, очолювана відомим педагогом, ветераном Великої Вітчизняної війни, поетом Багрієм В.Л. Водночас існував клуб книголюбів, яким керував редактор районної газети Підласко Т.В. Пізніше літературне товариство створили брати Дмитро і Йосип Скляри, але вони згодом виїхали за кордон. В травні 1995 року В.Л.Багрій «відродив своє дітище», але на якісно вищому рівні. В той час членами літоб’єднання були всього п’ять-сім чоловік. Штаб-квартирою «Оберегу» з моменту заснування стала світлиця (читальний зал) центральної районної бібліотеки. З року в рік кількість учасників організації невпинно зростала і досягла близько 30. Планувалось навіть виділення окремих секцій всередині літоб’єднання: літературної, музично-драматичної, художньої і прикладного мистецтва, критично-бібліографічної. Об’єднання набуло неабиякої популярності в районі та за його межами.

Теги: ЛМО, Літературно-мистецьке об’єднання, Оберіг, Тульчин, мистецьке об’єднання