19 Березня 2024, 08:31 | Реєстрація | Вхід
Головна » Каталог » Організації » Ініціативні групи [ Додати іншу організацію ]


ЛІТЕРА: Відкриті читання

«Організації» | Категорія: «Ініціативні групи»
Чернігівська область‎
Місто: Чернігів
Адреса: Вал, галявина навпроти першої гарма

E-mail: literachernihiv@gmail.com
Сайт | Facebook
Рейтинг: 5.0
Кількість переглядів: 2564


ЛІТЕРА – це проект, котрий має на меті створення відкритого творчого простору в історичному центрі Чернігова. 

Формат фестивалю підходить для презентації літературних новинок від сучасних поетів та письменників, проведення лекцій та творчих вечорів, театральних перформансів, книжкових ярмарок. ЛІТЕРА дає можливість познайомити мешканців та гостей міста з відомими сучасними поетами, письменниками, культурологами, музикантами. 

Молоді автори-початківці мають шанс показати себе, бути почутими, і, можливо, знайти свого слухача! Окрім того, цей проект сприяє розширенню міжобласних та міжрегіональних зв’язків, розвитку внутрішнього туризму. 

Під час першого сезону (червень – серпень 2015 року) в рамках проекту відбулись виступи Дмитра Лазуткіна, Ірини Шувалової, Андрія Любки, Мирослава Лаюка, Оксани Гаджій, Зази Пауалішвілі, Христини Халімонової  та багатьох інших надзвичайно цікавих та яскравих представників сучасної літературної творчості. Другий сезон ЛІТЕРИ розпочався 5 червня 2016 року і обіцяє бути не менш насиченим, ніж попередній.

Фестиваль щорічний, триває він впродовж трьох літніх місяців. Літературні читання відбуваються щонеділі о 18:00 на Валу на затишній галявині навпроти першої гармати.

ЛІТЕРА – проект абсолютно аполітичний і неприбутковий. Єднання та залучення містян довкола літератури та мистецтва є головними нашими пріоритетами. 




Теги: зелена сцена, Litera, літера, Фестивалі, Чернігівщина, проект, Чернігів