19 Березня 2024, 10:39 | Реєстрація | Вхід
Головна » Каталог » Організації » Ініціативні групи [ Додати іншу організацію ]


Літературний гурток «Таїна слова»

«Організації» | Категорія: «Ініціативні групи»
Полтавська область
Місто: Гадяч
Адреса: пл. Соборна, 9А
Місткість локації: 150-200 осіб

Тел.: 066 87 56 113
E-mail: LitGurtok@email.ua
Сайт | Facebook
Рейтинг: 5.0
Кількість переглядів: 3611


Літературний гурток «Таїна слова» працює з 2002 року.
        
Метою діяльності літературного гуртка є розвиток творчих здібностей студентів, поглиблення їхніх знань з теорії та історії літератури, забезпечення умов для спілкування молоді, яка цікавиться літературою і робить перші кроки у реалізації свого творчого потенціалу.

Діяльність гуртка не обмежується аудиторними засіданнями, на яких відбуваються обговорення перших літературних спроб студентів, знайомство з новинками сучасного літературного процесу, читання і обговорення текстів представників того чи іншого творчого стилю.  Окрім того, традиційними стали зустрічі гуртківців у Лесиному Гаю та в музеї родини Драгоманових.

За період існування гуртка його робота висвітлювалася місцевим телебаченням. Гуртківці беруть участь у щорічних  обласних конкурсах «Об’єднаймо серця і долоні», «Собори душ своїх бережіть», щоразу посідаючи не нижче 2-го місця. В обласному конкурсі студентської творчості «Поетична весна» завжди посідають призові місця: у 2004 році перше місце здобула Маша Левковська, у 2005 - перемогла Наташа Сніжко, а в 2014 - Іра Кайдалова. Друге місце посідали Андрій Строченко (2011), Олексій Остапенко (2012), Таня Кошова (2013). Удруге за 10 років цей конкурс проводився на базі нашого училища. Студентські роботи друкувалися у місцевій пресі, а зараз – в загальнооучилищній стінгазеті.