20 Квітня 2024, 01:31 | Реєстрація | Вхід
Головна » Каталог » Організації » Громадські організації [ Додати іншу організацію ]


Міжнародний фонд Івана Франка

«Організації» | Категорія: «Громадські організації»
Київська область
Місто: Київ
Адреса: вул.Володимирська 48а, оф.15
Місткість локації: 50-70 осіб

Тел.: +380667111284
E-mail: frankofund@ukr.net
Сайт | Facebook
Рейтинг: 4.2
Кількість переглядів: 1960


Міжнародний фонд Івана Франка — недержавна благодійна організація, діяльність якої спрямована на підтримку розвитку україністики та суспільно-гуманітарних наук, просування та популяризацію наукового та творчого доробку Івана Франка. Фонд створено у червні 2015 року. Ініціатором створення Фонду є онук Івана Франка — Роланд Франко. 

Проекти Фонду:

Міжнародна премія імені Івана Франка - заснована з метою сприяння всеохопному вивченню творчої, наукової, громадської діяльності Івана Франка і спонукання вчених з різних країн світу до проведення актуальних досліджень у галузі соціально-гуманітарних наук та україністики, що увиразнюють гуманістичний, національний, духовний, державотворчий сенс для пізнання та утвердження наукової і культурної спадщини України у світовому контексті. Премія вручається у двох номінаціях: «за вагомі здобутки (досягнення) у розвиток україністики» та «за вагомі здобутки (досягнення) у розвиток соціально-гуманітарних наук».

Квартира-музей родини Івана Франка у Києві. Музей створений за ініціативою онука і єдиного прямого нащадка Івана Франка - Роланда в будинку, який радянська влада в 1949 році насильно пересилила зі Льова родину Івана Франка.

Всеукраїнський учнівський літературно-мистецький конкурс «Стежками Каменяра». Метою конкурсу є посилення творчої мотивації у вивченні учнями закладів загальної середньої освіти творчості Івана Франка через створення літературно-мистецьких творів у різних жанрах, у яких творив Іван Франко, та дослідження його літературної спадщини, наукової, культурологічної та громадської діяльності. [33] Конкурс проводиться щороку у чотирьох номінаціях і двох вікових категоріях - 6-11 років та 12-16 років: «Проза», «Поезія», «Драматургія» та «Краща ілюстрація до творів Івана Франка».

Картини Тараса Франка. Колекція художніх робіт сина Івана Франка - Тараса налічує понад 350 робіт різного жанру, які були створені Тарасом Франком у період з 1932 по 1960 роки. Постійно діюча виставка окремих робіт відкрита у Квартирі-музеї родини Івана Франка у Києві.


Теги: Стежками Каменяра, Тарас Франко, Міжнародний фонд Івана Франка, фонд, Київ, Іван Франко, Роланд Франко