20 Квітня 2024, 14:21 | Реєстрація | Вхід
Головна » Каталог » Організації » Громадські організації [ Додати іншу організацію ]


Бібліотека Майдану

«Організації» | Категорія: «Громадські організації»
Київська область
Місто: Київ
Адреса: Хрещатик, 2

E-mail: library.maidan@gmail.com | Facebook
Рейтинг: 5.0
Кількість переглядів: 2158


Бібліотека Майдану - доброчинна книжкова платформа.

Бібліотека Майдану - громадська ініціатива, що виникла 26 січня у стінах Українського Дому, як «місце розуму», що на той час органічно доповнило «місце сили» (Грушевського) та «місце духу» (сцена Майдану). 

Метою було стати тим місцем на Майдані, де люди читають, мислять, говорять та діють, а також духовно відновлюються.

Фактично з перших днів Бібліотека Майдану із революційної читальні перетворилася на справжню всеукраїнську платформу по збору та відправці літератури, долучившись до доброчинного руху «100 книжок для сільської бібліотеки»

За 6 місяців активної роботи було отримано у дарунок від громадян, видавництв та авторів близько 20 тис. примірників, 12 тис. з яких вже відправлено до сільських бібліотек по всій Україні, у т.ч. до населених пунктів, звідки були родом Герої Небесної Сотні. Загальна кількість бібліотек – 250.

Наприкінці липня 2014 року Бібліотека частково припинила свою діяльність як культурний простір-читальня, але, дуже сподіваємося, що це явище - лиш тимчасове. 

Проте Бібліотеці Майдану таки вдалося отримати власну кімнату-склад в Українському Домі. А тому наші волонтери й надалі продовжують збирати книги від читачів, видавців, авторів та відправляти їх туди, де цього потребують найбільше.

Принести свої книги можна, як і раніше, до Українського Дому. Лише просимо попередньо нам дзвонити або ж писати: 
+38 097 11 911 42, +38 063 567 40 99.
Книги з інших куточків України можна надсилати Новою Поштою (відділення №8 у м. Києві, вул. Щекавицька 46-б, на ім’я Анастасії Макаренко, моб. +38 097 11 911 42).




Теги: Бібліотека Майдану, небесна сотня, Український дім, Герої небесної сотні, Майдан