25 Квітня 2024, 01:17 | Реєстрація | Вхід
Головна » Каталог » Організації » Закордонні центри [ Додати іншу організацію ]


Польський Інститут у Києві

«Організації» | Категорія: «Закордонні центри»
Київська область
Місто: Київ
Адреса: вул. Б. Хмельницького 29/2, оф. 17

Тел.: +38 044 288 03 04
E-mail: kyiv@instytutpolski.org
Сайт | Facebook
Рейтинг: 4.5
Кількість переглядів: 5752


Польські Інститути, які створюються за рішенням міністра закордонних справ, – це важливий інструмент зовнішньої політики. Головним завданням мережі Інститутів є реалізація ідеї польської публічної дипломатії: дбати про добре ім’я Польщі і її бездоганну репутацію, зокрема, забезпечуючи польську присутність на міжнародних заходах, встановлюючи й підтримуючи контакти з іноземними партнерами у царині культури, освіти, науки й громадського життя.

Діяльність Польських Інститутів спрямована на популяризацію нинішньої Польщі – сучасної, активної на міжнародній арені держави, прикладу успішних, мирних політичних та економічних перетворень. Крім того, важливо долати неправдиві і несправедливі щодо нас стереотипи, однобічні оцінки найновішої історії нашої країни.

Польські Інститути послідовно вживають заходів для залучення відповідної аудиторії. Вони співпрацюють в державах свого перебування з місцевими закладами культури, полонійними організаціями, центрами досліджень та розвитку, а також місцевими ЗМІ.


Багаторівнева діяльність Польських Інститутів включає заходи у сфері публічної дипломатії у широкому розумінні, а також створення позитивного іміджу Польщі закордоном, зокрема у таких галузях: інформаційна політика, економіка, історія, культура, навчання, наука, система освіти і мова, а також спорт і туризм, навіть кулінарне мистецтво.

Польські Інститути своєю діяльністю, зокрема, створюють коло майбутніх союзників у царині популяризації польського доробку – співробітників і студентів полонознавчих відділень, кафедр полоністики, славістики і центральноєвропейських студій, а також працюють над участю польських наукових кадрів у процесі навчання молоді у країні свого перебування.

Фінансування діяльності Польських Інститутів забезпечує Міністерство закордонних справ. Інститути активно підтримують презентацію польської культури закордоном, яка здійснюється такими установами, як Інститут Адама Міцкевича, Польський Інститут Кіномистецтва, Інститут Книги, Театральний Інститут чи Національний Інститут Фридерика Шопена.



Теги: Польський Інститут у Києві, Польща, Польський Інститут, Київ