18 Квітня 2024, 20:34 | Реєстрація | Вхід
Головна » Каталог » Організації » Державні організації [ Додати іншу організацію ]


Сокальська районна бібліотека для дітей

«Організації» | Категорія: «Державні організації»
Львівська область
Місто: Сокаль
Адреса: вул. А. Шептицького, буд.61
Місткість локації: до 30 осіб

Тел.: 032-57-2-37-61
E-mail: ditu.sokal@gmail.com
Сайт | Facebook
Рейтинг: 4.7
Кількість переглядів: 2582


До 1939 року бібліотека не мала відповідного приміщення і лише в листопаді 1939 року бібліотеці виділено приміщення в «Будинку культури» міста. 9 грудня 1939 року Сокаль став центром Сокальського району Львівської області. А з 1 лютого 1940 року бібліотека була названа районною бібліотекою для дорослих та дітей. Перед Великою Вітчизняною війною фонд бібліотеки вже налічував близько 10-ти тисяч примірників книг, з яких близько 2-ох тисяч була дитяча література.

Під час війни бібліотека і її фонд були знищені. Лише влітку 1945 року розпочалося збирання книг серед населення міста, для створення нової бібліотеки. Цього ж року відкриває свої двері для найменший районна бібліотека для дітей. Про наявність її фондів даних не збереглося.


Бібліотека кілька разів за своє існування змінювала свою адресу. В 1977 році районна бібліотека для дітей входить до єдиної централізованої бібліотечної системи і стає методичним центром для дитячих бібліотек району (м.В-Мости, м.Белз, м.Угнів та смт. Жвирка) та для всіх сільських бібліотек району. Цього ж року бібліотека займає другий поверх житлового будинку по вул.А.Шептицького,61 загальною площею 220 кв.м. 

Читачів у бібліотеці обслуговує три бібліотекарі у трьох відділах обслуговування, зокрема:
  • абонемент 1-4 класів
  • абонемент 5-9 класів
  • читальний зал 1-9 класів
Бібліотека сьогодні працює за тією ж адресою і на тих самих відділах щороку обслуговуються 2320 читачів .За рік їм видають близько 41300 книг. На 1 січня 2004 року фонд РДБ становить 22304 книги. Для своїх читачів бібліотека передплатила 30 назв газет та журналів.

Сьогодні ми працюємо під єдиним гаслом:
«Кращі нас - тільки наші читачі»




Теги: бібліотека, книги, Сокаль